Hugo de Jonge voelt zich bedreigd

De Bom 27 maart 2025 1 minuut Satire
De Jonge
De Bom

In de podcast 'Wat is het waard?' vertelt oud-minister Hugo de Jonge hoe hij is bedreigd tijdens de coronaperiode. Het ging van ‘woedende menigtes’ voor zijn huis tot aan poederbrieven. De conclusie is duidelijk: de opgesloten ouderen, het overwerkte ziekenhuispersoneel en de gedemoniseerde ongevaccineerden hadden het wellicht zwaar, maar Hugo de Jonge had het nog nét iets zwaarder tijdens corona.

Met een verdwenen geldbedrag van 5,1 miljard euro, de invoering van draconische coronamaatregelen en een vaccinatiedwang is het een raadsel waarom een Nederlander ontevreden zou kunnen zijn over het werk van Hugo de Jonge. Het was toch zo'n geweldige, vakkundige minister? Nu blijkt dat de CDA'er in de coronaperiode heel wat bedreigingen voor de kiezen kreeg. De Bom wenst de christendemocraat veel sterkte, evenals en goede studie van de Bijbelpassage Mattheüs 7:12.

Powered by
Adopteer
deze
Sinds Charlie Hebdo, Theo van Gogh en Pim Fortuyn is satire op sterven na dood. Wij blazen dit nieuw leven in.
Steun onze bommetjes.
In veel westerse landen heeft het conservatisme een stevige intellectuele en politieke basis. In Nederland is dat anders. Ondanks dat conservatieve ideeën steeds meer Nederlanders aanspreken, heeft het conservatisme hier nooit echt vaste voet aan de grond gekregen. Volgens historicus en denker Bart Jan Spruyt heeft dit verschillende oorzaken, variërend van de opkomst van populistische partijen tot de invloed van progressieve ideologieën in de samenleving. Blijf via NieuwRechts.nl op de hoogte van het laatste nieuws voor rechts en conservatief denkend Nederland! Start je gratis maand nu via https://nieuwrechts.nl/landing

Waarom het conservatisme in Nederland niet van de grond komt | In gesprek met Bart Jan Spruyt

Beluister onze podcast

Of beluister op: