Pluk Den Haag is al druk bezig met duurzaamheid. Zo wordt er bij hen alleen maar '100 procent biologisch en vegetarisch' eten en drinken geserveerd, aldus de website. Maar het kan nog altijd beter, vindt de lunchroom. Daarom komt er binnenkort zelfs een 'grotendeels plantaardige menukaart'.
Bij dit laatste hoort ook een nieuw type melk, kondigt Pluk Den Haag aan op Instagram. Vanaf nu gaat de lunchroom hun koffie 'standaard met havermelk' serveren. Sojamelk en koeienmelk kunnen ook, maar wie voor de laatste variant kiest, zal 0,30 euro extra moeten betalen.
Dit is niet voor niets, want volgens Pluk Den Haag zijn haver- en sojamelk een stuk minder vervuilend voor het klimaat dan de traditionele koeienmelk.
Het nieuwe melkbeleid is geen grote stap voor de lunchroom. Naar eigen zeggen drinkt namelijk 'meer dan de helft van onze gasten al havermelk'. Bovendien is het voor het goede doel, want op deze manier 'hopen wij samen onze ecologische voetafdruk te verminderen', aldus de lunchroom.
Er zijn veel enthousiaste reacties op het nieuwe melkbeleid, maar ook tonen een paar zich kritisch. 'Ik heb afgelopen weekend voor het eerst havercappuccino gedronken en ik heb mij nog nooit zo vergist in hoe vies zoiets kan zijn,' schrijft iemand. 'Ik snap niet dat mensen dat vrijwillig drinken. Al moet ik een euro bijbetalen, gewoon cappuccino met volle koemelk alstublieft.