'Kaag stopt omdat ze een flop is, hoe moeilijk dat ook te accepteren is voor haar bubbel'

Opinie15 juli 2023 6 minuten Redactie
Kaag
ANP

Twitteraar Deugniet en Benoemer heeft op Twitter enkele overpeinzingen over de exit van D66-leider Sigrid Kaag op een rijtje gezet. De overpeinzingen heeft NieuwRechts in een column gepubliceerd: Voor al die mensen die zich zo ergeren aan het feit dat het een schande is dat Kaag ons land en de politiek moet verlaten.

Stel je eens het volgende voor. Laat het daarna gaan, doe een retweet van deze tweet omdat ook dit weer een zeer scherpe analyse is, doe daarna de ogen twee dagen dicht.

Je hebt het goed voor elkaar, mooie baan in politiek, bedrijfsleven of NGO, woont vrijstaand, in een lekkere 2 onder 1 kap of grachtengordel pandje. Twee inkomens, twee auto’s, campertje of bootje en gaat minimaal 3 keer per jaar op vakantie. Fijne toeslagen voor de kids die naar de kinderopvang gaan. Ieder weekend leuk feestje in de buurt of met vrienden uit eten en daarna een terrasje met een wijntje, borrel- en kaasplankje.

Je hebt jaren VVD gestemd of helemaal niet gestemd want het interesseert je geen ene reet, maar als het dan toch moest ging je kruisje naar Rutte, het ging toch goed in het land en met iedereen?

En dan komt ineens Kaag. Wow! Vrouw, ziet er goed uit, ambitieus, komt sterk over, verbaal goed, je snapt wat ze zegt, correct, voorkomend, lijkt geïnteresseerd, schijnt zelfs oorlogen opgelost te hebben en chemische wapens bij Assad weggehaald te hebben. Je bent benieuwd!

En dan kun je geen krant op je iPad open slaan of ze komt voorbij, ze zit dag in dag uit aan de praattafels, bij Nieuwsuur, bij Op1, geweldig interview bij Jinek, bij Tan, op Radio 1, BNR, EenVandaag, interviews in de kranten, iedere 5 tweets komt er weer een tweet van D66 voorbij en ook volgens Facebook kunnen we alleen met Kaag verder. Dan moet het wel goed zijn, Kaag is goed! Kaag gaat er voor zorgen, met haar internationale kennis en ervaring, dat Nederland nog sterker gaat worden. En dat is goed voor ons!

Je hele bubbel is lyrisch, dus waar ga je op stemmen? Mede op advies van de andere Grachtengordeldieren? Je stemt Kaag, een frisse wind. Een mooie vrouw die onze belangen behartigd. Twijfelde je nog? De Kaag docu voor de verkiezingen, trekt de laatste twijfelaars  over de streep. We kunnen met goed fatsoen niet op iemand anders stemmen.

En dan, na 24 zetels, komt de deceptie, die heb je lang niet in de gaten want politiek interesseert je nog steeds geen fuck, het prijsverschil aan de pomp merk je niet, je karretje in de supermarkt is nog steeds goed gevuld, corona wordt door de coalitie goed opgelost, die prikken zijn verstandig en zo kun je toch op vakantie blijven gaan en iedere week uit eten.

Toeslagenschandaal? Eigen schuld van die tokkies, moeten ze maar een belastingadviseur in de hand nemen.

Gasschandaal in Groningen? Achterlijk Noordervolk, Groningen is buitenland, voorbij Utrecht stopt Nederland.

Oekraïne? Ja, Rusland is slecht, schuld van Poetin! Zelensky is onze held want kijk hoe Mark over hem praat en alle leiders die bij hem op bezoek gaan. En altijd in zijn gevechtstenue, de man ligt voortdurend onder vuur, held! Stuur gewoon geld.

Veel asiel? Niet in ons dorp, dat lossen anderen wel op.

40.000 windmolens op de Noordzee? Daar komen we toch niet, want we vliegen naar Griekenland, gaan glampen in Zuid-Afrika of pakken een weekje Cariben.

Milieu, footprint? We doneren toch voor een boom?

Zonneparken die weilanden en groen verdringen? Goed idee, wij hebben toch ook panelen op dak waar onze gesubsidieerde Tesla aan gekoppeld is? Zonne-energie is goed, joh. Weg met die strontboeren die het klimaat vernietigen.

Deze welgestelden zien het niet, deze mensen worden niet geraakt. De niet geïnteresseerde D66-stemmer ziet het niet, geeft geen fuck om Nederland, wel om zichzelf en zijn bubbel.

En ziet niet dat Kaag op de verkeerde plaats zit. Dat ze zich verkeken heeft op de politiek. Dat ze diplomaat is en geen politica.

Dat ze dacht dat ze het wel even zou flikken. Dat haar ambtenaren haar gebrek aan kennis zouden kunnen maskeren.

Dat ze zelf de boel financieel fleste, dat ze miljarden niet kon verantwoorden, dat ze op reis ging of een lezing moest houden terwijl er belangrijke debatten in de Kamer waren en die ontliep, dat ze een MeToo-kwestie onder de pet hield, dat ze mensen in Afghanistan achter liet, dat ze een vreselijk slechte Kamervoorzitter de Kamer ingeduwd heeft.

Deze mensen weten niet dat ze een tweede agenda bij het WEF heeft, dat ze iedere uitgave van 100 euro of meer wil registreren, dat ze voorstander is van een centrale digitale munt.

Die weten ook niet van de wanpraktijken in haar partij waar mensen in de fractie Remkes voor alcoholist uitmaakten, waar een D66 Kamerlid een journalist voor fascist uitmaakt.

Door volledig falen van Kaag, op alle fronten, zijn de mensen haar zat. Iedereen die de politiek een beetje volgt weet dat dit een enorme mismatch was. En dat ze niets gepresteerd heeft.

En ja, dreigen met geweld is altijd af. Een idioot met een fakkel voor je deur is vreselijk. Punt.

Nu terug naar MSM waar ze nu alweer drie dagen het podium krijgt. De mensen die het bij voorgenoemde kanalen voor het zeggen hebben, zijn de mensen die ik hier beschrijf.

Dit zijn de D66 stemmers, zij zagen in Kaag een Godin. Een voortdurende bron van informatie, van interviews en reportages. Ook zij hebben voor deze partij en voor haar gekozen. Ook zij zijn er in getuind.

En nu blijkt ook dat hun hele campagne van jaren een grote flop is, voor niets is geweest. Ze staan met lege handen. Weten niet wat te doen en moeten het met gay Rob doen. Gay? Ja, dat moeten we noemen want dat zal straks ook gebruikt worden, net zoals nu het excuus richting het ‘vrouw zijn’ van Kaag ingezet wordt.

Dat mensen het zat zijn heeft niets met vrouw zijn te maken. Een goedkoop excuus, net zoals het feit dat geen enkele politicus zo bedreigd werd als Kaag.

Nieuwsuur vergat gisteravond, omdat het niet goed uit komt en de aankeiler niet gemaakt kon worden, Geert Wilders. De man die al 20 jaar doodsbedreigingen krijgt.

Dat ze nu ongewenst is in de Nederlandse politiek heeft te maken met niet leveren en daar is het waar het in de politiek om gaat. Resultaat. Niet om je netwerk, niet om het aantal uren dat je werkt, niet of je vrouw, gay of transgender bent, niet dat je altijd beschikbaar bent, niet dat je je leven opoffert, dat is je eigen keuze.

Op deze posities gaat het om resultaat, om landsbelang, niet meer en niet minder. En als er geen resultaat is, dat Nieuw Leiderschap taal geflopt is, dat transparantie en dualisme in de Kamer verder weg zijn dan ooit, dan voelen mensen zich bedonderd en willen verandering.

Die willen dat er ook naar de burger geluisterd wordt en dat het Kabinet ook met Nederland bezig is in plaats van een oorlog voeren in een corrupt land. Een corrupt land waar Nederland accepteert dat er ook nog eens clusterbommen aan geleverd gaan worden. Ollongren, ook D66, vind dit goed te verantwoorden. Clusterbommen die een hel veroorzaken, nu en in volgende generaties.

Dan kun je als MSM de boel framen en zeggen dat ze weggaat door bedreigingen, met name omdat ze vrouw is, ik geloof het niet meer. Een flop blijft een flop, hoe moeilijk dat voor de bubbel ook te accepteren is.

Kaag stopt omdat zijzelf maar ook haar gezin bedreigd worden. Zelfs 2 keer een zeer reëele bedreiging. De eerste keer door de fakkelidioot, de andere keer blijft geheim. Daarnaast werd ze voor hoer en heks uitgemaakt.

Daarom stapt ze op, ze kan niet functioneren in zo’n klimaat, ze kan niet functioneren in Nederland.

Omdat het voor haar gezin zo erg is blijft ze nog minimaal 9 maanden doorbesturen.

Meerartikelen

Maréchal
Achtergronden

Franse politica somt verkrachtingscijfers op: 'Meeste daders zijn migranten'

Ruim driekwart van alle verkrachtingen in Parijs werden vorig jaar gepleegd door een migrant, blijkt uit politiecijfers. Daarom benadrukt politica Marion Maréchal in een Franse talkshow: "Wat de vrijheid van vrouwen in 2024 bedreigt, is massa-immigra

Rookmaker
Achtergronden

Europarlementariër wil einde aan mensensmokkel via zee: 'Stop de bootjes!'

Europarlementariër Dorien Rookmaker (Meer Directe Democratie) wil dat er een einde komt aan de massale bootimmigratie van Noord-Afrika naar Zuid-Europa. Volgens haar verdienen criminelen goud geld aan deze illegale mensensmokkel, en moet de plek van

Politie
Nieuws

Politie op zoek naar man die kat doodslaat in Amsterdam

De politie in Amsterdam is op zoek naar een man die in de wijk De Pijp een kat op brute wijze heeft doodgeslagen. Het gaat om kat Miesje, die op de avond van 10 februari werd omgebracht door een nog onbekende man. De politie heeft nu beelden daarvan

Rutte
Achtergronden

Zitten we in een 'democratie-loos' tijdperk? Paul Cliteur geeft antwoord

De laatste weken worden vaker dan voorheen aangenomen moties door demissionaire kabinetsleden naast zich neergelegd. Is dit normaal of is er sprake van een nieuwe, negatieve ontwikkeling in het parlement? Rechtsfilosoof Paul Cliteur sprak erover bij

Wilders Dam
Nieuws

Wilders hekelt activisten die Dodenherdenking willen verstoren: 'Zet ze uit naar Gaza'

Nederland bereidt zich voor op een van de meest gespannen dodenherdenkingen in jaren. Er zijn ernstige zorgen over mogelijke verstoringen van de twee minuten stilte, vooral door pro-Palestijnse groeperingen. De veiligheid is opgeschaald, en gemeenten

Fink
Achtergronden

Blackrock ziet financieel voordeel in bevolkingskrimp van rijke landen

BlackRock CEO, Larry Fink, ziet grote voordelen in de huidige bevolkingskrimp van westerse landen. Hij beweert dat landen met een dalende bevolking uiteindelijk wellicht als winnaars uit de bus kunnen komen. Volgens hem wordt dit vaak over het hoofd

Lampedusa
Nieuws

Canarische eilanden overspoeld door economische migranten: 'Stuur hen terug'

Steeds meer economi bereiken de Canarische Eilanden. Volgens VVD-Europarlementariër Malik Azmani is de situatie onhoudbaar. Tijdens zijn bezoek aan Gran Canaria, waar hij met migranten en lokale organisaties sprak, concludeerde hij dat het eiland de

Trump
Achtergronden

Trump: 'Londen en Parijs zijn onherkenbaar door massa-immigratie'

Volgens Donald Trump zijn Londen en Parijs 'onherkenbaar' veranderd door massa-immigratie. Hij beweert dat Europa zijn deuren heeft geopend voor jihadisten en zegt dat hij dit nooit zal laten gebeuren in de Verenigde Staten. "We hebben gezien wat er

Leesmeeropinie
Leesmeerinterviews

Meerartikelen

Eloïse
Fun

Gravinfluencer Eloïse geniet van luxeleventje in New York

Momenteel studeert gravinfluencer Eloïse in New York. Op haar sociale media is te zien dat ze het erg naar haar zin heeft. Op een dakterras, met een drankje in haar hand, neemt Eloïse een TikTok-video op. De afgelopen tijd kwam Eloïse, het nichtje va

Zonnepanelen
Nieuws

Duitse zonne-energiesector in crisis na sluiting van zoveelste fabrikant

De Duitse zonne-energiesector kampt met ernstige problemen. Ook Solarwatt, één van de laatste producenten van zonnepanelen in Duitsland, heeft namelijk aangekondigd de productie te staken. Dit nieuws komt kort nadat een andere fabrikant zijn deuren s

Marcos Ventura
Nieuws

Rechter stelt 'non-binaire transvrouw' in ongelijk

De Spaanse rechter heeft in het voordeel beslist van Lucía Etxebarria, een bekende schrijfster. Ze was aangeklaagd door een 'non-binaire transpersoon', omdat hij zich 'gemisgenderd' door haar voelde. Daarom eiste hij een schadevergoeding van 11.000 e

VS
Nieuws

Republikeinse politici willen buitenlandse vlaggen verbannen uit het Huis van Afgevaardigden

Republikeinse wetgevers steunen een resolutie van afgevaardigde Kat Cammack die leden zou verbieden om buitenlandse vlaggen mee te nemen of te tonen op de vloer van het Huis van Afgevaardigden. Het voorgestelde verbod komt nadat Democraten kleine Oek

Wilders
Nieuws

Wilders zegt traditionele media vaarwel: 'Lange leve X!'

PVV-leider Geert Wilders heeft zijn condoleances overgebracht aan de traditionele media. Volgens hem zitten mensen tegenwoordig veel meer op sociale media, zoals X. Dit ziet hij terug in de statistieken van zijn eigen online account. De kabeltelevisi

DeSantis
Nieuws

Gouverneur Florida verbiedt kweekvlees: 'Zo beschermen we onze boeren'

Op woensdag heeft gouverneur Ron DeSantis van Florida een wet ondertekend die de verkoop van laboratoriumgekweekt vlees in de staat verbiedt, als onderdeel van zijn streven naar een "levendige landbouwsector". 'Wereldwijde elites willen ons gedrag co

Migratie
Video

Eerste illegale migranten in Engeland gearresteerd om vervolgens naar Rwanda te worden gestuurd

In Groot-Brittannië zijn de eerste migranten gearresteerd die gepland hadden het land te verlaten naar Rwanda, als onderdeel van het plan van premier Sunak om migratie naar zijn land te verminderen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft beelden

Macron
Nieuws

Macron sluit Franse soldaten naar Oekraïne opnieuw niet uit

De Franse president Emmanuel Macron waarschuwt opnieuw dat het sturen van westerse grondtroepen naar Oekraïne een optie blijft. In een interview met The Economist benadrukt hij dat deze maatregel overwogen kan worden als Rusland de frontlinies zou do

Libanon
Nieuws

EU stuurt 1 miljard euro naar Libanon voor nieuwe migratiedeal

De Europese Unie gaat 1 miljard euro overmaken naar Libanon. Het doel is om de toenemende stroom Syrische vluchtelingen vanuit Libanon naar Cyprus in te perken. Maar online wordt nu al getwijfeld aan de effectiviteit van de nieuwe migratiedeal. Liban

NSC BBB PVV
Achtergronden

Pensioensector gijzelt kabinetsformatie: staken PVV en BBB hun verzet?

De onderhandelingen voor een nieuw kabinet lopen stroef door onenigheid over het pensioenstelsel. De pensioenfondsen hebben voorgesteld om 25 miljard euro te investeren in de publieke sector, op voorwaarde dat de formatiepartijen het nieuwe pensioens

Azc
Nieuws

Steekpartij in azc Heiloo: één verdachte aangehouden

In het Fletcher Hotel in Heiloo, dat fungeert als asielopvang, heeft gisteravond een steekpartij plaatsgevonden. Hierbij is één persoon gewond geraakt. De politie heeft een verdachte opgepakt, meldt NH Nieuws. De hulpdiensten kregen om 19.30 uur een

Hilbrand Sahla
Nieuws

BnnVara biedt podium aan veroordeelde moslimterroriste

Woensdagavond kreeg de veroordeelde moslimterroriste Soumaya Sahla alle ruimte bij de BnnVara-talkshow Sophie & Jeroen om haar verhaal te doen. Ze deed meermaals foutieve uitspraken over haar verleden, maar werd hierbij niet tegengesproken. Daarom zi