Wilders somt misdrijven door asielzoekers op: "Geïmporteerd geweld in bijna al onze steden"

Opinie21 september 2023 8 minuten Geert Wilders
Wilders
ANP

In zijn toespraak bij de Algemene Beschouwingen is PVV-leider Geert Wilders kraakhelder: hij wil een einde aan het "vernietigende opengrenzenbeleid". Als dit niet heel snel gebeurt, is Nederland volgens hem "reddeloos verloren". Hij vertelt over de verkrachtingen, moorden en ernstige overlast van asielzoekers en migrantenjongeren in Nederland. "Het is te ziek voor woorden. En zo kan ik nog een uur doorgaan - wat ik niet zal doen. Allemaal multiculturele misdaden, met de hartelijke diversiteitsgroeten van links-liberaal Nederland", zegt hij. Lees hier de volledige ABP-toespraak van Geert Wilders.

"Genoeg vriendelijkheid. Wat we in ieder geval niet gaan missen, is dit kabinet. Volgens mij zullen ze elkaar zelfs niet gaan missen, en Nederland kan ze missen als kiespijn.

Voorzitter. U zei het ook al: voor meneer Rutte en mevrouw Kaag zijn het ook de allerlaatste Algemene Politieke Beschouwingen, want zij verlaten de nationale politiek. Persoonlijk zal ik vooral mevrouw Kaag bijzonder gaan missen. Wij hadden met z'n tweeën toch een speciale band. Zij noemde mij graag radicaal, ik haar dan arrogant. Zij beet mij toe dat ik discrimineerde, ik zei dan weer als grapje dat ik haar een bezem cadeau gaf. Kortom, het was altijd gezellig! Ik vind het ook echt knap en een puik staaltje van de door u zo bewierookte nieuwe bestuurscultuur, mevrouw Kaag, dat u in twee jaar tijd die 24 zetels waarvoor u zo'n prachtig dansje op tafel maakte, heeft weten om te toveren in een miniclubje van 6, volgens de laatste peilingen. Mijn oprechte complimenten.

Maar, voorzitter, ik moet eerlijk bekennen dat er ook, zo zeg ik tegen de minsister-president, een groot nadeel kleeft aan het demissionair zijn van uw kabinet. Want dat betekent dat ik eigenlijk voor het eerst in mijn carrière bij de Algemene Politieke Beschouwingen mijn traditionele motie van wantrouwen niet meer kan indienen. Dat zal ik dan ook niet doen, tenzij de heer Paternotte van D66 mij vandaag nog een keer belt natuurlijk met het verzoek zo'n motie toch in te dienen. Maar dat hoor ik dan wel.

Voorzitter. Het allerbeste nieuws is natuurlijk dat er met de val van dit kabinet een einde is gekomen aan de jarenlange afbraak van Nederland, want wat hebben ze ons land gesloopt. Wat hebben ze Nederland afgebroken. Ze hebben heel veel Nederlanders tot wanhoop gedreven en in diepe persoonlijke ellende gestort: van onze kapotgemaakte boeren- en vissersbedrijven tot de vermorzelde toeslagenouders, van geterroriseerde omwonenden van asielzoekerscentra tot al die twintigers die bij gebrek aan woningen nog thuis bij hun ouders wonen en geen gezin kunnen stichten en mensen die financieel het einde van de maand niet meer halen. We lazen gister in de krant dat een op de vijf Nederlanders de vaste lasten nauwelijks nog kan betalen. Een ongekende schande. Hoe diep kan je zakken op de beschavingsladder?

Nederland heeft massaal pijn geleden en doet dat nog steeds. Het meest gênante is misschien nog wel dat de coalitiepartijen nu, vlak voor de verkiezingen, in koor zeggen dat ze groot belang hechten aan de bestaanszekerheid, terwijl ze die verdorie zelf de afgelopen jaren hebben afgebroken! Vorige week nog lazen we dat vorig jaar, in 2022, de grootste koopkrachtdaling in 40 jaar heeft plaatsgevonden. Ze hebben daar in vak-K, mevrouw de voorzitter, hun links-liberale ideologie boven het welzijn van gewone mensen gezet door keuzes te maken waarvoor normale mensen bij de psychiater zouden belanden, zoals de keuze om 28 miljard euro uit te willen geven om de opwarming van de aarde met 0,000036 graden te verminderen. En dat terwijl ze wel schaamteloos wegkijken als bejaarden in verpleeghuizen wekenlang niet meer mogen douchen. En wat dacht u van hun keuze om asielzoekers ook op luxe cruiseschepen te trakteren, inclusief dure vijfsterrendiners, terwijl veel Nederlanders de boodschappen voor hun gezin nauwelijks meer kunnen betalen omdat ze door dit kabinet keihard in de steek zijn gelaten?

Voorzitter. Ik hoop dat het tijdperk van dit soort krankzinnige prioriteiten nu eindelijk voorbij is, zodat we kunnen beginnen met het puinruimen en de wederopbouw van ons land. Daarom is 22 november ook zo belangrijk. Nederland kan dan definitief kiezen voor verandering en herstel, ervoor zorgen dat de zon voor heel veel mensen weer gaat schijnen. Het worden echt historische verkiezingen. De vraag die iedereen voor zichzelf in het stemhokje moet beantwoorden, is glashelder. Moet worden doorgegaan met de afbraak van Nederland, met nog meer open grenzen, nog meer gelukzoekers en profiteurs, nog meer miljarden voor klimaat en stikstof? Of beperken we eindelijk die massale migratie- en asielstromen en zetten we Nederlanders weer op één? Gaan we ons belastinggeld eindelijk weer vooral aan onze eigen mensen besteden of niet? Nederlanders eerst of Nederlanders laatst? Dat is de keuze die voorligt op 22 november.

Voorzitter. Dan kom ik nu op het allerbelangrijkste thema, wat mij betreft, van deze verkiezingen, het allergrootste probleem, waar niet alleen dit kabinet aan ten onder ging, maar waar heel Nederland aan ten onder dreigt te gaan: het falende migratie- en asielbeleid. Het is echt onbegrijpelijk dat Nederland, het op één na dichtstbevolkte land van heel Europa, is opgezadeld met een krankzinnig opengrenzenbeleid. Een bijna ongelimiteerde tsunami aan vreemdelingen overspoelt ons land al jaren. Van asielzoekers tot arbeidsmigranten en buitenlandse studenten, iedereen en zijn moeder wordt hier binnengelaten. Ik vraag u: welke gek heeft dat verzonnen? We gaan er helemaal aan ten onder. Kabinetten lang is alles wat ons dierbaar is, weggegeven: ons geld, onze veiligheid, onze huizen, onze zorg. Het hele land is in de uitverkoop gezet. Ze hebben de halve wereld niet alleen binnengelaten, maar ook nog eens in de watten gelegd, en Nederlanders daarvoor laten bloeden. Wat ben je voor kabinet als je dat doet? Als we daar niet heel snel mee stoppen en een einde maken aan dat vernietigende opengrenzenbeleid, is Nederland reddeloos verloren.

Want alles en iedereen lijdt eronder. Er is niet één onderdeel van onze samenleving dat geen zware prijs betaalt voor dit wanbeleid. Het eerste dat natuurlijk verdwijnt is de leefbaarheid van ons land, omdat we eenvoudigweg de ruimte niet hebben om hier in Nederland elk jaar honderdduizenden mensen toe te laten. We houden niets meer van ons land over. Er is geen rust meer, geen ruimte. Er zijn overal mensen, en er is overal bebouwing en drukte. Er voltrekt zich een nachtmerriescenario waarin we allemaal worden opgehokt in een lelijke, benauwende en volgepropte stadstaat. En weet u waarom? Weet u waarom? Omdat naïeve politici, vaak van links-liberalen huize, hebben bedacht dat ons land, van slechts 300 kilometer lang en 200 kilometer breed, een immigratieland moet zijn. Het is nu al zo erg dat we onze bevolking niet eens meer kunnen huisvesten. En de schaarse ruimte en woningen die we wel hebben, geven ze ook nog eens met voorrang aan nieuwkomers. Het is met geen pen te beschrijven.

Behalve de leefbaarheid gaat ook onze veiligheid eraan. Vraag maar eens aan de bewoners van dorpen met een asielzoekerscentrum in de buurt, zoals het Groningse Ter Apel. Ik heb de mensen daar de afgelopen jaren vaker bezocht. In dat dorp is het grootste aanmeldcentrum voor asielzoekers gevestigd. Daar vinden nu rooftochten plaats op klaarlichte dag. Bewoners worden bespuugd en mishandeld. Supermarktmedewerkers, vaak tieners en twintigers, worden geconfronteerd met keeldoorsnijbewegingen van asielzoekers als ze er wat van zeggen dat het tuig de winkels leegrooft. Arabische mannen laten hun geslachtsdeel op straat zien aan jonge meisjes. Asielzoekers plassen en poepen midden op straat. Het is te idioot voor woorden.

Bedankt, VVD. Bedankt, CDA. Bedankt, D66. Bedankt, ChristenUnie en alle andere linkse partijen die dit mogelijk hebben gemaakt. Dankzij jullie is Ter Apel ernstig verloederd, is het bijna een derdewereldlanddorp geworden. Jullie hebben de mensen in Ter Apel gigantisch in de steek gelaten. Jullie hebben heel Nederland gigantisch in de steek gelaten. Want wat in Ter Apel is begonnen, zien we inmiddels in heel Nederland gebeuren. Een vrouw uit Bladel werd door een Syriër van haar fiets getrokken en verkracht. Een 70-jarige mevrouw werd in haar woning in Groningen doodgestoken door een asielzoeker uit Budel. Een illegaal gijzelde en misbruikte een medewerkster van een opvangcentrum in Groningen. Twee COA-medewerkers werden gruwelijk verminkt omdat een Iraanse asielzoeker een pan met hete olie over ze heen gooide. Maar liefst driekwart van al het COA-personeel wordt geïntimideerd en bedreigd door asielzoekers.

Maar het zijn niet alleen asielzoekers die de boel verzieken. Ook onze multiculturele landgenoten kunnen er wat van. Ik was deze zomer met wat collega's op werkbezoek in Zandvoort. Daar hoor je echte verhalen, de vreselijke verhalen, van de strandtenthouders en de viskraameigenaren. Het is met geen pen te beschrijven wat die hardwerkende ondernemers daar allemaal meemaken, wat ze je vertellen: dat Nederlandse gezinnen door Marokkanen worden uitgescholden — en het spijt me, voorzitter, dit zo te moeten zeggen, maar dit is hoe ze het mij vertelden — voor kanker-Hollanders; dat die relschoppers op de boulevard in Zandvoort met stenen gooien, alsof ze in Ramallah zijn. En — ik verzin het niet — ze vertelden ons dat dat tuig flessen kapotslaat om ze omgekeerd, met de scherven naar boven, in het zand te steken, om zich vervolgens rot te lachen als strandgangers zich tot bloedens toe verwonden. Het is te ziek voor woorden. En zo kan ik nog een uur doorgaan — wat ik niet zal doen. Allemaal multiculturele misdaden, met de hartelijke diversiteitsgroeten van links-liberaal Nederland.

Nu zitten we met de gebakken peren, dankzij al die wegkijkers hier. We zitten met een extreem gewelddadige mocromaffia. We zitten met een paar miljoen niet-westerse allochtonen, waarvan vooral de jongeren hele wijken en steden onveilig maken. We zitten met asielzoekerscentra in het hele land, die leiden tot dagelijkse terreur voor de inwoners van onze steden en dorpen. We zitten met geïmporteerd geweld in bijna al onze steden. Het multiculturalisme wordt in politiek Den Haag vooral als een verrijking van de samenleving gezien, maar de mensen thuis weten al decennialang dat dat een grove leugen is. En een verrijking voor onze economie of verzorgingsstaat is dat opengrenzenbeleid ook al niet. Het is simpelweg onbetaalbaar. Dr. Jan van de Beek, een wetenschapper die zich hiermee bezighoudt, heeft berekend dat één toegelaten asielzoeker de schatkist ongeveer 1 miljoen euro kost. U hoorde het goed: één asielzoeker kost 1 miljoen euro. Arbeidsmigratie kost ons uiteindelijk zelfs 24 miljard euro per jaar; geld dat we anders aan de zorg, onderwijs en lagere belastingen of goedkope boodschappen voor onze eigen mensen hadden kunnen besteden.

Maar de grootste pijn zit 'm misschien nog wel in de dingen die we niet in geld of in statistiekjes kunnen uitdrukken. Het gaat namelijk ook om de meest elementaire zaken die bepalen wie we zijn en waar we voor staan. Onze vrijheid, onze cultuur, onze westerse manier van leven. Het gaat om niets minder dan de fundamenten van onze samenleving die ook onder druk staan door de vernietigende asiel- en immigratieramp. Want die instroom van arbeidsmigranten gaat nog steeds gepaard met de instroom van meer en meer niet-westerse allochtonen en dus ook de islam. Een ideologie die haaks staat op vrijheid en tolerantie. Of het nou vrouwen, homo's, christenen, joden, afvalligen of islamcritici betreft, ze worden als minderwaardig gezien, gediscrimineerd, verketterd en niet zelden met geweld, fatwa's of bedreigingen geconfronteerd. En ik weet er alles van."

Meerartikelen

Kuipers
Nieuws

VWS-minister wijdt gezondheidsklachten aan klimaatverandering

Volgens VWS-minister Ernst Kuipers (D66) is klimaatverandering steeds vaker de oorzaak van gezondheidsproblemen, zo als auto-immuunaandoeningen, longproblemen, mentale ziektes en de ontwikkeling van baby's. Daarom vindt hij dat een adequate klimaataa

Milei
Fun

Milei doorprikt linkse droom: "Je krijgt armoede en ongelijkheid"

Links wil graag meer sociale rechtvaardigheid in de samenleving, maar dit vindt de kersverse Argentijnse president Javier Milei een slecht streven. Hij denkt dat de politiek veel beter kan streven naar economische vrijheid, omdat dit vanzelf meer gel

Dam
Fun

Links demonstreert tegen Wilders: "Hij is ondemocratisch"

Dit weekend vond er een landelijke actiedag tegen Wilders plaats. Hoewel het protest groot was aangekondigd door tientallen organisaties, kwamen er amper honderd mensen opdagen. Powned besloot een kijkje te nemen, en de aanwezigen te spreken.

Simons
Achtergronden

Tweede Kamer neemt afscheid van Sylvana Simons: dit waren haar meest opmerkelijke optredens

Dinsdag neemt de Tweede Kamer afscheid van vertrekkende en niet terugkerende politici. Een van die politici die niet terugkeert, is Sylvana Simons. Volgens GroenLinkser Suzanne Kröger schreef Simons geschiedenis door haar werk als Kamerlid. NieuwRech

hema
Fun

HEMA promoot speciale elastomap na lekken notitie door Omtzigt: 'Handig als je wil dat anderen niet meelezen'

NSC-leider Pieter Omtzigt heeft een opvallende notitie gelekt na zijn gesprek met verkenner Ronald Plasterk. Op een vel papier staat de tekst: 'Niet in PVV/NSC/BBB-kabinet'. Naar aanleiding van het lekken kon HEMA het niet laten om er een grap over t

Kopenhagen
Nieuws

Denemarken zet soldaten in om Joodse burgers te beschermen

De Deense autoriteiten maken bekend het leger in te zetten om hun Joodse burgers te beschermen. De Deense overheid acht dit noodzakelijk vanwege de virulente Jodenhaat in het Westen. Door de Hamas-oorlog ziet de overheid dat het openlijke antisemitis

Bergkamp
Nieuws

Vera Bergkamp neemt afscheid als Kamervoorzitter: wordt Bosma haar opvolger?

D66'er Vera Bergkamp neemt dinsdag afscheid van het Binnenhof als Kamervoorzitter. Ze breidt een einde aan haar voorzitterschap van 2,5 jaar. Wie haar gaat opvolgen, is vooralsnog onduidelijk. Wel wordt de naam van ondervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Wilders
Fun

Wilders heeft weinig trek in vragen journalist: 'Zuur'

PVV-voorman Geert Wilders had dinsdag weinig zin om vragen te beantwoorden over berichten op zijn sociale media. "Ik draag altijd bij aan het scheppen van vertrouwen", zei Wilders, die vervolgens wegliep bij de camera's en "zuur" mompelde. Bekijk hie

Leesmeeropinie
Leesmeerinterviews

Meerartikelen

Baudet
Nieuws

Van Haga heeft spijt over aansluiten bij FVD: "Had ik nooit moeten doen"

BVNL-voorman Wybren van Haga blikt Haarlem105 terug op een bewogen campagneperiode. Van Haga en zijn partij schoten net tekort om in de Tweede Kamer te blijven. Ondanks het mislopen van die zetel blijft Van Haga optimistisch over de toekomst. Op de v

Hugo Jakob de Jonge
Nieuws

Broertje Hugo de Jonge: 'Israël is een laf terreurstaatje en heeft alle elites in z'n broekzak'

Jakbo de Jonge, het broertje van CDA-minister Hugo, is fel gekant tegen Israël. Volgens hem is het een 'laf terreurstaatje' dat 'alle Westerse politieke en media-elites in z'n broekzak heeft'. Ook vindt hij dat Israël een 'normaal land' moet worden. 

KLM D66
Fun

D66'er die aanwezig is bij klimaattop Dubai blijkt halve wereld rond te vliegen voor plezierreisjes

Evita Rozenberg, Statenlid namens D66 in Zuid-Holland, is dezer dagen aanwezig bij de klimaattop in Dubai. Ondanks het feit dat ze enorm begaan is met het klimaat en zich grote zorgen maakt om de klimaatverandering blijkt ze praktisch de hele wereld

Asiel
Nieuws

Asielzoekers in Ter Apel: "Stelen is normaal"

Asielzoekers in Ter Apel zeggen eerlijk tegen De Telegraaf dat eten stelen 'normaal' en 'geen probleem' is. Overlast neemt toe en de sfeer lijkt grimmig.  "Het is nog erger dan dat het een half jaar geleden was. We zijn er niet op vooruit gegaan", ze

Vluchtelingen
Nieuws

Honderden asielzoekers in gevecht met elkaar in azc in Duitsland

In het asielzoekerscentrum Tegel in Berlijn zijn honderden vluchtelingen met elkaar slaags geraakt. Er vielen meerdere gewonden. Het zou gaan om een conflict tussen Syriërs en Turkse Koerden. Politiecommissaris Stephan Weh zegt tegen Het Laatste Nieu

Wilders
Peiling

Vlaams Belang veruit de grootste in nieuwe peiling; N-VA tweede partij Vlaanderen

Het Vlaams Belang maakt een flinke groeispurt door in de peilingen in Vlaanderen. Het Belgische medium GVA peilt de stemming voor het eerst sinds mei dit jaar. Ten opzichte van die maand groeit de Vlaamse partij met drie procentpunten. De N-VA stijgt

Baudet
Nieuws

Nieuwe verkiezingen? Baudet pleit voor stembusakkoord met BBB, SGP en PVV

De verkennende fase van de formatie is in volle gang, maar vlotten wil het nog niet echt. De PVV zou graag in een kabinet willen zitten met BBB, VVD en NSC. Maar de twee laatstgenoemde partijen durven geen harde nee of ja te zeggen. Volgens FVD-voorm

Le Pen
Video

Le Pen tegen radicale islam: "Totalitaire ideologie die de dood van de Fransen wil"

De Franse oppositieleider Marine le Pen (Rassemblement National) haalt uit naar radicale islamisten in Frankrijk. Ze wil dat aan mensen met een dubbele nationaliteit die een islamitische ideologie aanhangen hun Franse nationaliteit ontnomen wordt. "D

Regenboog kinderen
Nieuws

PVV Purmerend hekelt Paarse Vrijdag: "Wees gewoon jezelf"

Nicole Moinat, fractievoorzitter voor de PVV in Purmerend, bekritiseert de promotie van Paarse Vrijdag op het Da Vinci College. De PVV steunt gelijke rechten voor homo's maar is al langer kritisch over wat de partij ziet als doorgeslagen politiek. "O

Scheepers
Fun

Komiek Rob Scheepers: Sinterklaas mag helemaal niks meer

Cabaretier Rob Scheepers is helemaal klaar met de betutteldrift rondom het Sinterklaasfeest. Volgens Scheepers mag er bijna niks meer tijdens het kinderfeest. In een korte sketch weet hij de gekte van de dag komisch uit te leggen. Bekijk nu de hele v

Sinterklaas
Fun

Hilarisch: Sinterklaas arriveert met stijl in Amsterdam

Sinterklaas besloot dit jaar met stijl aan te komen in Amsterdam. Op beelden is te zien hoe de goedheiligman dit jaar op een nogal bijzondere manier aankwam in de Nederlandse hoofdstad. Bekijk het filmpje nu: Meanwhile .. in Amsterdam ... 😅It's that

Klimaat
Fun

Automobilist moet niks hebben klimaatactivisten: rijdt dwars over ze heen

Italiaanse klimaatactivisten waren niet succesvol in het blokkeren van een snelweg. Een automobilist had namelijk weinig trek in de blokkade en besloot om gewoon door te rijden. Op de beelden is te zien dat de automobilist woest was op de activisten