Toespraak Baudet: "Regeermodel van nu is oorlog, omdat oorlog betekent dat leiders bevelen mogen geven aan burgers"

Nieuws21 september 2022 7 minuten Redactie
Baudet

Woensdagavond zijn de aanwezige leden van het kabinet tijdens de toespraak van FVD-leider Thierry Baudet weglopen. Het kabinet had geen zin meer om naar de speech van Baudet te luisteren. Kamervoorzitter Vera Bergkamp besloot hierop de vergadering te schorsen voor een dinerpauze. Lees nu de toespraak terug op NieuwRechts. 

Forum-voorman Thierry Baudet was pas halverwege zijn toespraak toen leden van het kabinet besloten om op te staan en weg te lopen. Tijdens zijn toespraak verwijt Baudet minister Kaag van Financiën dat zij gestudeerd heeft aan Saint Anthony's College in Oxford, waar ook diverse spionnen werden opgeleid.

Kaag werd hierdoor zichtbaar boos en besloot op te stappen. De rest van het kabinet volgde haar voorbeeld.

 

NieuwRechts heeft de toespraak van Baudet, tot de onderbreking, voor u geplaatst:

"Voorzitter. Al jaren zie ik hoe onze samenleving wordt vernietigd. En al jaren vecht ik tegen die vernietiging. Ik vecht tegen de massa-immigratie, die onze samenlevingen misvormt en die criminaliteit, onveiligheid, ontwrichting van ons sociale stelsel en een rampzalige huisvestingscrisis veroorzaakt. Ik vecht tegen de aanval van de EU op onze nationale democratieën. Die vreselijke EU, die steeds meer macht uit het publieke domein wegzuigt naar een gesloten wereld van ongekozen bureaucraten. Ik vecht tegen de klimaathysterie en de catastrofale gevolgen daarvan, zoals de huidige energiecrisis, die in feite nog maar net is begonnen en nog veel erger dreigt te worden. Ik vecht tegen de euro, die ons spaargeld en onze economie vernietigt. Tegen het krankzinnige covidbeleid, dat niet alleen onze vrijheid, maar ook onze gezondheid ondermijnd heeft. Tegen het wokisme en haar totalitaire aanvallen op zowel de vrijheid van meningsuiting als de natuurlijke menselijke relaties. Tegen de ledigheid, ja, de misdadigheid van de moderne architectuur, die het leven geweld aandoet en iedereen tot een vreemdeling in eigen land maakt. Tegen de proxyoorlog, ten slotte, van de VS en de NAVO tegen Rusland, die eerst door diezelfde NAVO werd uitgelokt en nu op het grondgebied van Oekraïne wordt uitgevochten. Een oorlog die zinloos en onwinbaar is en ons continent in chaos en armoede stort."

"Voorzitter. Lange tijd dacht ik dat dit alles aparte fenomenen waren, dat dit allemaal losse elementen waren. Ik kon niet begrijpen waarom er steeds nieuwe fronten werden geopend in de oorlog tegen gewone mensen die een gewoon leven probeerden te leiden. Ik kon niet begrijpen waarom we continu verder in de shit werden gebracht. Ik kon het verband tussen deze ogenschijnlijk verschillende problemen niet zien."

"En toen kwam ik tot het besef dat al deze verschillende waanzinnigheden in feite allemaal deel uitmaken van één enkel plan. Hoe irrationeel en contraproductief ze ook zijn — het covidbeleid bijvoorbeeld maakte covid aantoonbaar erger — al deze zaken maken deel uit van hetzelfde grote project. Het zijn symptomen van dezelfde geestelijke dwaalweg."

"Het is geen geheime samenzwering die ik heb ontdekt. Het is in plaats daarvan een openlijk aangekondigd plan of een reeks plannen die een en dezelfde onderliggende ideologie hebben. Of het plan nu The Great Reset wordt genoemd of Build Back Better, de Green Deal of de Euro-Atlantische integratie, het plan is steeds hetzelfde en komt voort uit steeds weer dezelfde mindset, dezelfde denkwijze. Volgens de diepste overtuiging van de elites die ons regeren, is de menselijke vrijheid een gevaar en is de menselijke natuur een gevaar. Inderdaad, de menselijke natuur moet worden veranderd. Er moet een nieuwe mens worden geschapen. Daarom willen ze transhumanisme. Deze elites denken dat de menselijke natuur tekortschiet en dat het menselijke intellect — dat wil zeggen: planners, zoals zijzelf — deze kan verbeteren. Ze denken dat ze 150 jaar kunnen leven of zelfs voor altijd kunnen leven. Ze denken, zoals Yuval Harari, de goeroe van het World Economic Forum, dat mensen hackbaar zijn en geprogrammeerd kunnen worden. Ze geloven in de mensheid 2.0. Onlosmakelijk verbonden hiermee haten deze mensen de bestaande individuele vrijheid. Ze haten de mensheid 1.0. Dat wil zeggen: echte mensen."

"Daarom willen ze ook minder mensen op de planeet. Daarom willen ze ons controleren met sociaal krediet, QR-codes en algoritmes, zodat onze gevoelens en verlangens gemonitord en gemanipuleerd kunnen worden. Ze vinden dat te veel mensen reizen en dat een persoonlijk uitstootbudget al onze bewegingen moet gaan controleren. Ze vinden dat de vrijheid van meningsuiting moet worden ingeperkt, omdat mensen misschien dingen zeggen waar ze het niet mee eens zijn. De hele politiek van nu is in essentie verworden tot een strijd, een oorlog, tegen het traditionele Europese leven, tegen de vrije mens, tegen andere meningen die ze desinformatie noemen, tegen Rusland natuurlijk, tegen de seizoensgriep zelfs, die ze als excuus gebruiken om mensen met gif te injecteren, tegen nationale identiteiten ook, en natuurlijk tegen CO2, tegen stikstof, enzovoorts. Het gaat maar door."

"Het regeermodel van nu is oorlog, omdat oorlog betekent dat leiders bevelen mogen geven aan burgers. Dat is wat onze elites ten diepste willen. Ze denken dat de wereld rationeler, beter en efficiënter zou zijn als er op deze manier naar hen zou worden geluisterd, als zij het mogen organiseren, als zij controle hebben. De taal en ideologie van top-downmanagement en controle domineren de politiek en vertonen een verbluffende en schokkende overeenkomst met de taal en ideologie van de Sovjets. Vroeger hadden we de planeconomie, nu hebben we de Sustainable Development Goals. Op een diep niveau is de ideologie van Davos verwant aan de ideologie van het communisme. De ogenschijnlijke verschillen vallen in het niet bij de overeenkomsten in overtuiging."

"Sterker nog, aan het Chinese model zien we dat communisme volkomen verenigbaar is met economische productiviteit en, inderdaad, met globalisme. Het politieke spectrum bestaat dus niet uit enerzijds voorstanders van staatsinmenging en anderzijds voorstanders van corporaties en bedrijven, want beide groepen — die oppervlakkig bezien enerzijds links en anderzijds rechts genoemd zouden kunnen noemen — waarin de mondiale elites zouden worden kunnen ingedeeld, geloven dat als mensen vrij zijn, ze de verkeerde keuzes maken. Ze geloven dat als landen vrij zijn, ze oorlogen beginnen en dat zijzelf, deze mondiale elites, dus de baas moeten spelen. Onze elites, zowel van links als van rechts — wat dus inderdaad een onbelangrijk cosmetisch verschilletje is — willen top-downstructuren zoals die van de EU creëren, om het voor staten en mensen onmogelijk te maken nog afzonderlijk en uit vrije wil te handelen."

"Vanwege die ideologie voelt het als essentieel voor hen om de menselijke economische activiteit tot in het kleinste detail te willen reguleren en te dromen over totale controle over klimaat en planeet. Vanwege die ideologie voelt het als essentieel voor hen om euthanasiewetten aan te nemen, zoals die al bestaan in Nederland en België en binnenkort ook in Frankrijk, omdat ze niet langer willen accepteren dat er een deel van het leven is dat volledig buiten onze controle valt."

"Evenzeer komt uit dezelfde ideologie van onze elites voort dat de lhbtqi-gekte wordt gepropageerd en dat kinderen, jonge kinderen, worden aangemoedigd om te experimenteren met afwijkende seksualiteiten. De natuur moet aanpasbaar zijn. Ja, het lichaam is voor hen nog slechts een instrument dat onder controle moet worden gebracht en het heteroseksuele gezin als natuurlijke, biologische basis van de samenleving is hun een doorn in het oog. Ook wordt vanwege die ideologie, waarin de leden van onze hopeloze elites geloven, gepoogd een nieuwe posthistorische mens te construeren, zonder enige verbondenheid met zijn vaderland of zijn geschiedenis, die is geïmpregneerd met een kosmopolitische ideologie zonder wortels."

"Daarom is het voor onze elites dus ook essentieel om Rusland te vernietigen. Daarom is er die obsessie met die proxyoorlog die de NAVO op het grondgebied van Oekraïne tegen Rusland voert, omdat het Rusland van Poetin evident het tegenovergestelde van al deze zaken belichaamt. Het is een land met een sterk besef van nationale identiteit, met een realistische benadering van de buitenlandse politiek en een viriele, mannelijke leider waartegen de verwijfde, niet zelden seksueel deviante politici van het Westen schril afsteken."

"Voorzitter. In vroeger tijden geloofden gnostici dat kennis de sleutel was tot eeuwig leven en dat de wereld en de natuur herschapen konden worden naar het eigen idee. Het is de oude dwaalweg van de toren van Babel, de hoogmoed van de mens die, as we speak, wordt belichaamd door gnostici als Yuval Harari, goeroe van Davos, en in zijn kielzog door al die andere leden van de mondiale elites waarvan de leden van onze regering weer de uitvoerders, de ondergeschikten, zijn. Maar deze dwaalweg bestaat dus inderdaad al heel lang. Het is de eeuwenoude strijd tussen geaarde mensen, zij die grenzen aanvaarden die de natuur, de biologie en God aan het leven stellen, en gnostici, hoogmoedigen en alchemisten die zelf God willen worden en die in hun zelfoverschatting en megalomanie telkens weer onmetelijke schade aanbrengen aan het leven."

"Kijk bijvoorbeeld eens naar de Franse Revolutie, gebaseerd op het megalomane waanidee dat de samenleving vernietigd moest worden om opnieuw gecreëerd te kunnen worden, een revolutie die leidde tot de eerste georganiseerde genocide in de moderne geschiedenis. Of kijk naar hoe datzelfde idee begin negentiende eeuw transformeerde met de positivisten die een wereld wilden die werd geregeerd door industriëlen, precies zoals het World Economic Forum dat tegenwoordig voorstaat. Of kijk hoe het zich ontwikkelde tot het utopisch socialisme van Louis Blanc en Robert Owen, die modelsamenlevingen bouwden, die uiteraard mislukten omdat uit het kromme hout der mensheid nog nooit iets rechts getimmerd is."

"Nog altijd was het idee niet verslagen. Daarna ontwikkelde het zich tot het revolutionaire socialisme van Marx, Engels en uiteindelijk de moorddadige Lenin. Wat gebeurde er daarna? Ondanks de kunstmatige en oppervlakkige tegenstelling tussen kapitalisme en communisme, die ontstond na het einde van de Tweede Wereldoorlog, bleef het marxisme dus ook tijdens de Koude Oorlog in het Westen springlevend. Dat was in de vorm van het cultureel marxisme, dat op universiteiten, in vakbonden, in de media en in de geheime diensten hoogtij vierde. Hele generaties Europeanen werden zodoende onderwezen door marxisten, of ze nu pro-Sovjet of pro-Mao waren."

"Een goed voorbeeld is St Anthony's College in Oxford, waar Sigrid Kaag haar MPhil heeft gedaan en wat in feite weinig meer is dan een opleidingsinstituut voor westerse geheime diensten. Dat wil dus zeggen: voor precies de globalistische elites die ..."

Meerartikelen

De Jonge
Video

Wil Hugo de Jonge Nederland omtoveren tot een grote Tristate City?

Tristate City is een concept waarbij boeren hun land zouden moeten opgeven voor de realisatie van een megastad. Nederland zou dan één grote metropool worden die verbonden is met Duitsland en België. Nynke Koopmans, een boerin en bestuurslid van Wette

CU
Nieuws

Kantoor ChristenUnie beklad met antisemitische leuzen

Het partijkantoor van de ChristenUnie is beklad met antisemitische teksten en stickers, wat de partij ertoe brengt aangifte te doen en samen met de politie te bekijken hoe hier verder mee om te gaan. Onder andere werden leuzen zoals "vieze genocidego

Denk
Nieuws

Denk doet niet mee aan Europese verkiezingen vanwege Palestijnse zaak

DENK neemt niet deel aan de Europese Parlementsverkiezingen in 2024. Het bestuur van de partij vindt dat er geen Europese fractie is die hun standpunten over de Palestijnse zaak voldoende onderbouwt. 'DENK wil niet deelnemen aan een Europese fractie

Raad van State
Nieuws

Raad van State: Nederland moet weer Palestijnse asielaanvragen behandelen

De Raad van State heeft geoordeeld dat de Nederlandse staat weer asielaanvragen van Palestijnen moet behandelen, zoals bepaald in een zaak aangespannen door drie Palestijnse vluchtelingen. In december kondigde demissionair staatssecretaris Van der Bu

Marcouch Slahi
Nieuws

Marcouch steunt voormalige Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei

In samenwerking met de gemeente Arnhem zal Mohamedou Ould Slahi zijn 'inspirerende verhaal' vertellen bij een lunch op Bevrijdingsdag. Maar Slahi's naam is niet zonder controverse: hij is een voormalig Al Qaida-terrorist en vertrok naar Afghanistan o

Transpersonen
Nieuws

Amsterdam maakt geslachtswijziging in geboorteakte gratis

Amsterdam streeft ernaar dat alle inwoners een identiteitsbewijs hebben dat overeenkomt met hun eigen genderidentiteit. Dit helpt bij het erkennen van mensen zoals ze zijn en bevordert gelijke rechten en inclusiviteit, terwijl het discriminatie, verk

Ter Apel
Video

Asielzoekers Ter Apel bekennen: 'Wij liegen bij asielaanvraag'

Veel asielzoekers in Ter Apel blijken te liegen bij hun asielaanvraag. Dit geeft één van hen toe op de camera van Ongehoord Nieuws. Verslaggever Jonathan Krispijn weet niet wat hij hoort: 'Schokkend hoe makkelijk en snel het kromme asielbeleid naar b

Vrouw
Nieuws

Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen

Een Eritrese kinderverkrachter, die is veroordeeld voor het verkrachten van een tienermeisje, mag in het Verenigd Koninkrijk blijven. Hij beweert dat terugkeer naar zijn thuisland zijn mentale gezondheid zou schaden. Hier gaat de rechter in mee. De m

Leesmeeropinie
Leesmeerinterviews

Meerartikelen

Timmermans
Nieuws

Timmermans drukte verbod derogatie door in Nederland

Nederland heeft een strenge derogatie van de Europese Nitraatrichtlijn gekregen door politieke druk van het team van oud-Eurocommissaris Frans Timmermans en kabinetschef Diederik Samsom. Dit was dus niet vanwege technische tekortkomingen, blijkt uit

Rooderkerk
Nieuws

D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen

D66-Kamerlid Ilana Rooderkerk maakt zich zorgen om de aanstaande Europese verkiezingen. Rechts-conservatieve partijen worden gepeild op een flinke winst, maar volgens de D66'er zal dit leiden tot 'letterlijk dorre ellende'. De aanleiding voor Rooderk

Timmermans
Video

Timmermans weigert woorden terug te nemen: 'Aangifte doen is flauwekul'

Frans Timmermans, leider van GroenLinks-PvdA, noemt het 'flauwekul' dat PVV-voorman Geert Wilders aangifte tegen hem heeft gedaan wegens opruiing. Wilders deed dit naar aanleiding van Timmermans' uitspraken tijdens een congres van zijn partij, waarin

Weerwind
Nieuws

D66-minister weigert motie tegen transgenderwet uit te voeren

Minister Franc Weerwind voor Rechtsbescherming gaat de aangenomen Kamermotie tegen de transgenderwet niet uitvoeren. De D66'er vindt dat 'transgenderpersonen een debat verdienen', en legt daarom de wens van de Tweede Kamer naast zich neer. Dinsdagmid

Terras
Video

Amsterdamse absurditeit: sportclubs moeten extreem hoge 'terrasbelasting' gaan betalen

Alleen in Amsterdam: binnenkort moeten in de Nederlandse hoofdstad sportverenigingen terrasbelasting gaan betalen. Wie nog na een voedbalwedstrijdje een derde helft wil gaan spelen op het terras zal de contributie, door de ingevoerde belasting, voor

Eritrea
Nieuws

Rijswijkse burgemeester zet streep door Eritrese bijeenkomst: 'Te riskant'

De burgemeester van Rijswijk (Zuid-Holland) heeft besloten om een Eritrees bevrijdingsfeest in haar stad op 25 mei te annuleren. De gemeente acht de bijeenkomst te risicovol, vooral na de rellen die in februari plaatsvonden rond een vergelijkbare bij

Rookworst
Nieuws

EU wil mogelijk de rookworst verbieden

De Europese fractie van NSC verdedigt de rookworst tegen mogelijke regelgeving van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA). De EFSA overweegt bepaalde aroma's die worden toegevoegd aan de rookworst te verbieden vanwege gezondheidsrisico'

Regenboog
Nieuws

Transgenderwet afgekeurd in Tweede Kamer: 'Cruciale overwinning'

De Tweede Kamer wil dat de transgenderwet niet verruimd gaat worden. Een meerderheid van de Kamerleden stemde dinsdagmiddag voor de motie die het kabinet hiertoe oproept. Rechtse Nederlanders reageren enthousiast op de stemming: 'Cruciale overwinning

AIVD
Nieuws

Inlichtingendiensten voorkwamen meerdere aanslagen in 2023; ook aanhoudingen in Nederland

Westerse inlichtingendiensten hebben vorig jaar 'zeker een tiental' aanslagen in Europa weten te voorkomen, aldus het jaarverslag van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) over 2023. De AIVD signaleert een groeiende dreiging van het j

NOS
Fun

NOS-journalist gefrustreerd op tv over Britse asieldeal

De Britse regering gaat asielzoekers naar Rwanda sturen, in afwachting van hun asielaanvraag. Maar NOS-correspondent Fleur Launspach lijkt weinig enthousiast over deze Britse asieldeal. Als ze verslag hierover moet doen op live televisie, schijnt ze

Dijsselbloem
Nieuws

PvdA-burgemeester Dijsselbloem: 'Er is geen asielcrisis'

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem (Eindhoven) ontkent dat er een asielcrisis is in Nederland. "In Den Haag bestempelen we alles als crisis," klaagt de PvdA-burgemeester op de radio. Dijsselbloem reageert bij Sven op 1 op PVV-leider Geert Wilders, die

Woning
Nieuws

Is de nieuwe huurwet een vorm van communisme?

In een interview met het AD beweert de Haagse PvdA-wethouder Martijn Balster dat de huurprijzen aanzienlijk zullen dalen als deze week de Wet betaalbare huur in de Tweede Kamer wordt aangenomen. Echter, woningplatform Pararius meldde eerder dat de pr