Van der Plas kaart vervallen ouderenzorg Nederland aan: "Dit kunnen we toch niet accepteren?"
De BoerBurgerBeweging maakt zich al tijden zorgen om de afbraak binnen de ouderenzorg. Zondagavond tijdens het RTL verkiezingsdebat kaartte BBB-leider Caroline van der Plas nogmaals de penibele situatie aan. "We kunnen toch niet accepteren dat mensen op deze manier oud worden", aldus Van der Plas over de ouderenzorg in Nederland.
Al jaren kampt de ouderenzorg in Nederland met een groot personeelstekort. De gevolgen zijn enorm schrijdend: door het personeelstekort kunnen ouderen niet altijd meer goed worden geholpen en verzorgd. Volgens Caroline van der Plas is het onacceptabel dat de Nederlandse overheid de ouderenzorg zo heeft uitgekleed.
"Het is toch onacceptabel dat ouderen op deze manier oud moeten worden? En dan kunnen we wel blijven dimdammen over van ja, maar dat gaat zoveel kosten en hoe ga je het dan betalen? Dit zijn de oudere mensen, die hebben ons land opgebouwd. Die hebben er gewoon recht op om een volwaardig leven te hebben", aldus Van der Plas bij RTL.
'Wij kunnen het als land toch niet accepteren dat ouderen op deze manier oud moeten worden? Dit zijn de oudere mensen, die hebben ons land opgebouwd. Die hebben er gewoon recht op om een volwaardig leven te hebben!' - @lientje1967 bij het #RTLdebat #zorg pic.twitter.com/Uj41ixBRbE
— BBB BoerBurgerBeweging 🍀🍀🍀 (@BoerBurgerB) November 12, 2023
BBB maakt vuist voor adequate ouderenzorg
BBB nam recent deel aan een protest tegen de afbraak van de ouderenzorg. Partijleider Caroline van der Plas was samen met collega Tweede Kamerlid Nicki Pouw-Verweij, die zich pas bij de partij heeft aangesloten, bij het protest. "We bezuinigen op de thuiszorg en op de wijkverpleegkundigen. Allemaal tegelijkertijd. Wie heeft dat bedacht?" vraagt Nicki-Pouw-Verweij die zelf ook werkzaam is als arts.
Pouw-Verweij zegt dat de mensen die besluiten op de zorg te bezuinigen zelf nooit met ouderen werken. Ze zegt dat dit de reden is dat ze ja zei toen ze gevraagd werd om de politiek in te gaan. "Er moet iemand uit de zorg, over de zorg gaan praten. En niet alleen iemand die vanuit hun Haagse bubbeltje denken."
Ze deelt een verhaal over toen ze voor het eerst werkzaam was in de ouderenzorg in 2011. Als flexwerker moest ze in een kwartier naar mensen toegaan, ze leren kennen, ze helpen douchen en aankleden. "Het is onwerkbaar. Maar het moest. Want er was te weinig geld. Den Haag had bezuinigd zonder te bedenken wat het in zou houden. Dat gaan wij niet doen. Wij hebben mensen uit de praktijk die meedenken over hoe de ouderenzorg eruit moet zien."
Trots op collega’s uit de ouderenzorg dat ze in groten getale naar Den Haag zijn gekomen om zich uit te spreken over de tekorten in de ouderenzorg. Ik ken de schrijnende voorbeelden helaas uit de praktijk, en zal me in blijven zetten dat dit zo snel mogelijk verleden tijd is. https://t.co/83e7z4aYFK
— Nicki Pouw-Verweij (@NickiVerweij) September 5, 2023