Een vrouwelijke inspreker toonde een brief van het moskeebestuur waarin ze werd verboden nog naar de moskee te komen. Moslims beschuldigen de imam ervan dat hij jongeren aanmoedigt zich af te scheiden van de Nederlandse samenleving. 'Met zijn gedachtegang creëert hij een voedingsbodem tot meer verwijdering van elkaar. Deze vorm van prediken leidt alleen tot meer spanning en escalatie tussen de moskeebezoekers', zeggen schriftelijke insprekers.
De imam zou jongeren vertellen dat ze niet mogen stemmen, ongelovigen mogen groeten of hun feestdagen mogen vieren. Daarnaast zou het uitgesloten zijn dat er een vrouwencommissie komt in de moskee.
Een groep moslims eist dat de imam opstapt. Ze noemen hem een gevaar voor de geloofsgemeenschap en de Nederlandse samenleving.
De moskeegangers voerden een woordenstrijd over de imam in de stadsdeelcommissie in Noord. Gelovigen spraken over intimidatie en bedreigingen.Sommige mensen durfden niet meer te spreken nadat een aantal mannen het kantoor van de stadsdeelraad binnen liepen. "Ik durf niet meer, ik voel me niet veilig”, zei een gelovige volgens De Telegraaf.
Veel deelraadsleden weten niet zeker wat precies wel of niet waar is van wat er wordt gezegd. Er zijn vragen gesteld aan het dagelijkse bestuur van de stadsdeelcommissie. Gemeentepolitici willen kijken of er sprake is van daadwerkelijk haatzaaiende uitspreken of een bedreiging van de openbare orde.
De voorzitter van de stadsdeelraad zegt dat de verhalen niet geheel nieuw voor hem zijn, maar dat onderzoek uitgevoerd zal moeten worden door andere instanties. Hiervoor moet officieel melding worden gedaan bij de politie of het meldpunt radicalisatie. Dergelijke meldingen zijn tot nu toe nog niet gemaakt.
Een voorstander van de imam zei dat de beschuldigingen onjuist waren. "Een paar mensen maken heel veel kabaal met heel veel valse informatie."