In haar laatste wedstrijd, in december, greep Arensman net naast de medailles. Ze eindigde op de vierde plaats, terwijl de top drie bestond uit twee transgenders. Eén van hen was Austin Killips, die vorig jaar nog een vrouwenwedstrijd won in Massachussets.
"Mijn familie was getuige van hoe een 'man' voor mij finishte. Ze moesten erdoor huilen," vertelt Arensman. Voor haar is het de druppel die de emmer doet overlopen; ze hangt haar fiets aan de wilgen. "Hoe hard ik ook train, het maakt niets uit. Ik voel mee met jonge meisjes die opgroeien in een tijd waarin ze geen eerlijke kans meer krijgen om de nieuwe recordhouders en kampioenen in de wielersport te worden."
Arensman heeft vooral prijzen gewonnen bij lokale wedstrijden in North Carolina. Ze is nooit doorgebroken op nationale of internationale podia, maar volgens haar ligt dat aan de oneerlijke concurrentie.
"Het is krankzinnig om te moeten denken dat ik geen internationale selectie gekregen heb omdat een 'man' mijn plaats inpikte," schrijft ze. "Ik voel me boos, teleurgesteld en vernederd door de beleidsmakers van onze sport. Zij vinden het blijkbaar niet nodig om eerlijke concurrentie voor vrouwen te garanderen."
Op sociale media krijgt Arensman instemmende reacties. 'En gelijk heeft ze! Wat een drama. Deze competitievervalsing moet stoppen,' schrijft Vlaams Belang-parlementslid Sam van Rooy.
Een andere reactie luidt: 'Terecht dat vrouwen dat niet accepteren, het is valsspelen!'
Dit weekend kondigde een internationale atletiekbond al aan dat transgenders niet meer mogen meedoen aan vrouwenwedstrijden. Atletiekbaas Sebastian Coe noemt het "in het belang voor een eerlijke sport". Vorig jaar besloten de internationale zwembond FINA en de internationale rugbybond IRL transgenders te weren bij vrouwenwedstrijden.