De veroordeelde moslimterroriste Soumaya Sahla is bezig met een terugkeer binnen de landelijke VVD. De PVV is hier echter fel op tegen, omdat Sahla er medeverantwoordelijk voor is geweest dat Wilders twintig jaar geleden permanent persoonlijke beveiliging moest krijgen. Sahla was in het verleden lid van de Hofstadgroep, de terreurgroep die nota bene na de moord op Theo van Gogh bedreigingen had geuit richting Ayaan Hirsi Ali én Geert Wilders.
Hij vindt het niet kunnen dat er straks iemand in de Tweede Kamer rondloopt die hem twintig jaar geleden nog liever dood dan levend zag. Daarom besloot hij vijftig Kamervragen hierover aan premier Rutte te stellen. Rutte beantwoordde de vragen echter erg ontwijkend. Hierop diende Wilders honderd Kamervragen in, die nu door Rutte zijn beantwoord.
Maar wat blijkt: alweer geeft Rutte ontwijkende antwoorden. "Schandalige antwoorden en schoffering parlement. Hij heeft blijkbaar veel te verbergen over zijn contacten met de veroordeelde moslimterrorist Soumaya Sahla. Maar hij is nog lang niet van me af. De waarheid zal bovenkomen," laat Wilders weten in een reactie aan NieuwNieuws.
Klem in verkiezingsdebat
Eerder zette PVV-senator Marjolein Faber al haar VVD-concurrent Edith Schippers klem hierover tijdens een lijsttrekkersdebat. Zij vond het onbegrijpelijk dat de een vrouw, die in het verleden nog Wilders wilde vermoorden, nu vrij mag rondlopen in het Tweede Kamer-gebouw.
"Ik wil eerst de hypocrisie van de VVD aankaarten," zei Faber. "In plaats van dat ze een veroordeelde terroriste het land uitbonjouren, geven ze haar een baan. Dan heb ik het over Soumaya Sahla. Als lid van de Hofstadgroep reed ze rond met een semi-automatisch geweer. En wat gebeurt er met Soumaya? Zij wordt adviseur bij de VVD betreffende nationale veiligheid. En na wat leuk sms-verkeer gaat ze theedrinken bij VVD-partijleider Mark Rutte in het Torentje. Dat kunt u toch niet ontkennen?"
Faber werd al snel berispt door presentator Rick Nieman, omdat ze zich niet houdt aan de stelling waarover gediscussieerd dient te worden. Maar VVD-lijsttrekker Edith Schippers besluit om nog wel te reageren op de kritiek: "Als iemand in Nederland een gevangenisstraf heeft uitgezeten, dan is hij een burger als iedereen."