Van 1994 tot 1998 was Wijers de minister van Economische Zaken namens D66. Tussendoor was hij eveneens enkele weken minister van Financiën als invaller voor Gerrit Zalm.
In een interview met Financieel Dagblad toont Wijers zijn bewondering voor Singapore, een land dat hij regelmatig bezoekt. "De grote veranderingen in de samenstelling van de economie worden van bovenaf gestuurd en tegelijk worden de negatieve effecten gemitigeerd. Er wordt gezorgd voor de mensen door grote investeringen in sociale woningbouw, in opleidingen en in zorg", reageert hij.
Wijers krijgt te horen dat Singapore geen democratie is. Maar dit is volgens hem onjuist. "Hun democratie werkt anders dan de onze, maar ze bereiken veel op die manier", reageert hij.
Officieel is Singapore een parlementaire republiek, maar in de praktijk gedraagt het land zich als een autoritaire eenpartijstaat. De regerende People's Action Party (PAP) is al sinds de eerste verkiezingen in 1959 ononderbroken aan de macht. Volgens critici versterkt PAP haar macht met onder meer met gerechtelijke acties, het beïnvloeden van districtsgrenzen en hoge geldstraffen tegen oppositieleden. Desondanks kent Singapore een laag corruptiecijfer en een succesvolle markteconomie.
PVV-Kamerlid Martin Bosma is niet gerust op Wijers' bewondering voor Singapore. 'GEVAAR. GEVAAR', schrijft hij op X (voorheen Twitter). 'Ik roep het al jaren: de grootste vijand van onze democratie heet D66. Hier weer een voorbeeld. Hans Wijers geeft hoog op van Singapore. Daar kan de elite lekker regeren zonder democratie. "Van bovenaf."'