Europarlementariër woedend op EU: ‘Stop de genderwaanzin!’
![Latinopoulou Latinopoulou](https://images.nieuwrechts.nl/artikel-foto/9df2da8ba719996a1c830a6eb4c5764d/latinopoulou.jpg)
De Griekse Europarlementariër Afroditi Latinopoulou (PfE) haalt tijdens een toespraak in het Europees Parlement fel uit naar de ambitieuze 'genderagenda' binnen de EU. Volgens haar wordt Europa 'gegijzeld' door een ideologie die kinderen berooft van hun onschuld en wetenschap negeert. Haar betoog wordt echter vroegtijdig afgebroken door de voorzitter van het Parlement.
Latinopoulou begint haar toespraak met een duidelijke aanval op de prioriteiten van het Europees Parlement. “Ik schaam me, ik ben verdrietig en woedend dat we hier niet de echte problemen van de EU bespreken, maar ons inlaten met de zogenaamde onderdrukking van de lhbti-gemeenschap.”
Volgens de Griekse politica is het absurd dat er zoveel aandacht uitgaat naar gender- en identiteitskwesties, terwijl de EU kampt met economische crises, migratieproblemen en geopolitieke spanningen.
Genderideologie bij kinderen
Latinopoulou richt zich in haar speech specifiek op de invloed van genderideologie op minderjarigen. Ze veroordeelde scherp de huidige wetgeving in sommige Europese landen die geslachtsveranderingen op jonge leeftijd toestaan. “Kinderen zijn kinderen. Het is onacceptabel dat er al wetten bestaan die geslachtsveranderingen en andere onzin mogelijk maken vóór hun achttiende.”
Ze gaat verder: “Het is onacceptabel dat er landen zijn waar basisschoolkinderen leren dat er 52 genders zijn. En het is ronduit schandalig dat dragqueens sprookjes vertellen in onze kleuterscholen.”
Ντρέπομαι, θλίβομαι και οργίζομαι που αντί να συζητάμε τα πραγματικά προβλήματα της Ε.Ε. καθόμαστε και ασχολούμαστε περί της δήθεν καταπίεσης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
— Latinopoulou (@latinopoulou) November 27, 2024
Κάτω τα χέρια από τα παιδιά.- pic.twitter.com/cIT1FNINGT
Haar standpunt is glashelder: er zijn slechts twee geslachten. “De geslachten zijn er twee: mannelijk en vrouwelijk. Punt. Alinea. Paragraaf.” Latinopoulou stelt dat volwassenen vrij zijn om te doen wat ze willen, maar dat kinderen beschermd moeten worden tegen radicale ideologieën. “Wie na zijn achttiende iets wil ontdekken, mag dat doen. Maar we gaan de onschuld van kinderen niet opofferen voor de lhbti-gemeenschap. Absoluut niet.”
Bulgarije en Hongarije als 'rolmodellen'
Latinopoulou bekritiseerde de EU vanwege haar aanvallen op landen zoals Bulgarije en Hongarije, die strenge wetgeving hebben tegen genderonderwijs en lhbti-invloeden in het onderwijs. “Het is schandalig dat landen die boven alles de rechten van kinderen beschermen, vandaag worden beschuldigd van zogenaamde schendingen en discriminatie.”
Volgens haar zouden deze landen juist als voorbeeld moeten dienen voor de rest van Europa. “Voor elke rationele burger zijn dit modelstaten voor hoe kinderen zouden moeten opgroeien.”
Haar vurige pleidooi wordt echter vroegtijdig afgebroken door de voorzitter van het Europees Parlement. Terwijl Latinopoulou sprak over de “schending van logica, biologie, wetenschap en religie,” wordt haar microfoon uitgezet.