Afgelopen donderdag ontstond er ophef rondom aspirant omroep Ongehoord Nederland. Dit kwam doordat presentatrice Raisa Blommestijn het woord 'neger' had gebruikt in een uitzending van Ongehoord Nieuws. Al snel bleek dat deze kwestie rechtsdenkend Nederland behoorlijk in tweeën splitste. Sommigen steunden Blommestijn, en anderen namen juist expliciet afstand van haar. Nu blijkt ook dat de partijen FVD en JA21 andere visies hebben.
"Ik ga liever niet in die studio zitten, om nou in een discussie te raken, daar heb ik niet veel behoefte aan," vertelde JA21-leider Joost Eerdmans afgelopen zaterdag op NPO Radio 1. Eerdmans blijkt wel eens te zijn uitgenodigd om aan te schuiven bij Ongehoord Nederland, maar hierop is hij niet ingegaan. Over de ophef van afgelopen donderdag zei hij: "Ik voel me er niet prettig bij, zoals ze het item hebben neergezet. Het is natuurlijk provocatie. Dat is net als wat Forum voor Democratie in de Kamer doet."
Toch vond Eerdmans het 'veel te ver gaan' om de omroep op te heffen. Hij zei hierover: "Dat is net als dat je mensen verbiedt te spreken, ik houd niet van verbieden."
Maar bij FVD-leider Thierry Baudet schieten deze opmerkingen in het verkeerde keelgat. 'Whahaha met je “fatsoenlijk rechts”. Systeemoppositie, dat is Joost Eerdmans. Daarom ben ik nog elke dag blij dat ik van die natte tosti’s van JA21 verlost ben. Geen ruggengraat. Slappe hap. Meelopers. Willen erbij horen i.p.v. te strijden voor fundamentele verandering,' reageert hij.
'De dolk in de rug steken'
Afgelopen zaterdag had ook al journalist Joost Niemoller op de verdeeldheid in rechtsdenkend Nederland vanwege Blommestijns uitspraak in het programma. Ongehoord Nieuws. 'Rechts is altijd bereid elkaar de dolk in de rug te steken, likkend naar de macht boven. Dat zien we nu weer bij Ongehoord Nederland,' schreef hij bij een artikel van NieuwRechts. Hierop reageerde Baudet toen met: 'Klopt. Maar ik heb - door mijn rug recht te houden richting de judassen - met die traditie gebroken. Daarom is FVD de ENIGE echte oppositiepartij.'
In het verlengstuk hiervan sprak ook Blommestijn van 'altijd die selectieve verontwaardiging, gesteund door de B-lijst van “fatsoenlijkrechtse” opiniemakers. Om kotsmisselijk van te worden.'