'Transvrouw' schikt rechtszaak McDonalds om 'vrouwenkleedkamer-incident'
'Transvrouw' Kylie Divon heeft een schikking getroffen met haar vorige werkgever McDonald's in Duitsland. Divon vond dat ze gediscrimineerd werd omdat ze, ondanks het feit dat ze een biologische man is, door een collega de toegang tot de vrouwenkleedkamer werd ontzegd, meldt Junge Freiheit.
Een schikking na weigeren van de toegang tot de vrouwenkleedkamer
Divon, geboren in Libië, werkte enkele jaren bij een McDonald's-filiaal in Berlijn. Volgens de Duitse rechtbank werd Divon 'de toegang tot de kleedkamer voor vrouwelijke werknemers ontzegd door een moslimcollega'.
Volgens de rechtbank zou de moslimvrouw Divon de toegang tot de vrouwenkleedkamer hebben geweigerd onder verwijzing naar haar schaamstreek. De moslimvrouw zou hebben uitgelegd dat Divon niet welkom was in de vrouwenkleedkamer omdat hij er 'zo één had beneden', verwijzend naar het geslachtsdeel van Divon.
Volgens Divon zelf kleedde ze zich al enkele maanden om in de vrouwenkleedkamer. Daarom nam Divon contact op met haar werkgever, die zei: 'Waarom ben je verrast? Je kleedt je om in de vrouwencabine, maar je bent biologisch gezien een man.'
De opmerking van de werkgever was discriminerend volgens Divon. Naar eigen zeggen voelde ze zich hierdoor een tweederangsburger: 'Ik wil dat ze begrijpen dat ze iets verkeerd doen', aldus Divon.
McDonald's had in het conflict eerder al een ontslagvergoeding aangeboden van drie maanden salaris, maar Divon weigerde dit omdat ze vond dat McDonald's moest toegeven dat ze was gediscrimineerd. In reactie daarop probeerde McDonald's Divon een aparte kleedruimte aan te bieden, maar ook dit weigerde Divon, waardoor de zaak uiteindelijk bij de rechter terechtkwam.
Divon heeft uiteindelijk met McDonald's een schikking getroffen. De arbeidsrelatie tussen Divon en McDonald's wordt beëindigd tegen de betaling van een royale ontslagvergoeding van 16.500 euro en een goede referentie voor een volgende werkgever.