Baudet daagt Nieuwsuur-journalist uit voor debat over 'terugkerende verzinsels' Great Reset
Nieuws 15 juli 2022 2 minuten Bart Reijmerink
FVD-leider Thierry Baudet heeft op Twitter Rudy Bouma, journalist bij Nieuwsuur, uitgedaagd voor een debat over de Great Reset. Dit naar aanleiding van een reportage van Bouma over de 'terugkerende verzinsels' omtrent de Great Reset.
In het Nieuwsuur-item over de Great Reset ontleedt Bouma de theorie van Klaus Schwab en complottheorie die eromheen zou hangen. Volgens Bouma is Baudet een van de aanjagers van de complottheorie. Volgens Bouma zijn er hardnekkige onwaarheden die continu de ronde doen, maar vaak eenvoudig te ontkrachten zijn. In de video haalt hij enkele voorbeelden aan.
Daarnaast blijkt uit een statistisch onderzoek dat Forum-voorman Thierry Baudet wereldwijd veel aandacht weten te genereren voor het werk van Schwab.
Echter is de Great Reset geen verzinsel, aldus Baudet en FVD. Al langer waarschuwen zij in de Tweede Kamer voor de gevolgen van de Great Reset en de zogeheten Agenda2030. Baudet geeft op sociale media aan graag het debat aan te willen gaan met Bouma.
Echter heeft Bouma dit verzoek direct afgewezen. Volgens de Nieuwsuur-journalist moeten journalisten zich bezighouden met factchecken en verslag doen. Debatteren kan men beter overlaten aan opiniemakers en politici, aldus Bouma.
Baudet betreurt het antwoord van Bouma. Volgens de FVD-leider is dit nu net het probleem van veel journalisten, ze weigeren zich te verantwoorden voor hun eigen stellingnames.
'Typisch. Journalisten zoals Rudy Bouma die zich altijd maar verschuilen achter hun zogenaamde buitenstaandersrol om zich maar niet te hoeven verantwoorden voor hun eigen stellingnames en politieke kleuring. “Ik doe slechts verslag”. Yeah, right. Hypocriete valsspelers', schrijft Baudet.
Volgens Baudet straalt zo'n houding 'lafheid' uit.
Durft ‘ie niet. Liever duikt @rudybouma weg en verschuilt hij zich achter zijn zogenaamde taak om neutraal “verslag te leggen”. Zo denkt hij onbekommerd zijn politieke propaganda te kunnen uitdragen zonder daarop te kunnen worden aangesproken.