Met het ophefverzoek van omroep Ongehoord Nederland heeft PVV-Kamerlid Martin Bosma zijn strijd tegen de NPO nieuw leven ingeblazen. Al kort na het verzoek gaf hij de NPO een flinke veeg uit de pan, door te wijzen op alle vermeende tekortkomingen.
'Ramadan-journalistiek, nooit een kritisch woord over de stikstof-hoax, jaren propaganda voor Black Lives Matter, slaaf van de klimaatindustrie, verteerd door een griezelige haat tegen Israël, waar mensen vanwege hun huidskleur worden voorgetrokken,' somde hij op.
Bosma vervolgde: 'Waar de volslagen incompetente Shula Rijxman (D66) miljarden mag stukslaan, waar weken voor de verkiezingen de Kaag-docu wordt uitgezonden, waar eurofilie de norm is, waar andersdenkenden systematisch worden buitengesloten, waar de islam altijd vooral "gezellig" is.'
Ombudsman
Nu zet Bosma zijn hernieuwde strijd voort. Hij wil namelijk dat de NPO Ombudsman Margo Smit, die herhaaldeijk negatief was over Ongehoord Nederland, ook kritisch gaat kijken naar andere omroepen.
Dit is naar aanleiding van een bericht van Caroline Franssen, actief voor actiegroep Voorzij. Franssen beschuldigt KRO-NCRV-programma Pointer ervan 'desinformatie' te verspreiden over puberteitsremmers. Hiervan zouden er geen onomkeerbare gevolgen zijn, aldus Pointer, maar volgens Franssen is deze bewering al jaren geleden ontkracht. Recent sprak NieuwRechts al met Voorzij over de schadelijke effecten van puberteitsremmers.
Bosma valt Franssen nu bij. Hij wil dat Smit de Pointer-bewering eens kritisch onder de loep neem: 'Werk aan de winkel!'
Eerder dit jaar opende Ongehoord Nederland de aanval op Smit. De omroep had vragen bij de onafhankelijkheid van de Ombudsman.
Desondanks tikte Smit recent de omroep BNNVARA op de vingers, nadat een presentatrice op live-televisie Israël had bestempeld als een 'apartheidsregime'. Smit corrigeerde: 'Een presentator mag het één stellen, mits controleerbaar onderbouwd of als mening aangeduid. Beide gebeurde hier niet.'
Het is overigens de vraag of Ongehoord Nederland daadwerkelijk van de buis verdwijnt. Volgens journalist Ton F. van Dijk zou de staatssecretaris van Media, Gunay Uslu (D66), er weinig trek in hebben.
'Linkse gelovigen'
In de Tweede Kamer heeft Bosma al vaker zijn ongenoegen geuit over de activistische programma's die om de haverklap op de NPO verschijnen.