Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van de Bundesverbandes deutscher Banken (BdB), meldt BNR. Tevens blijkt dat veel Duitsers vragen hebben over het nut en de inzetbaarheid van de digitale euro. Veel burgers weten niet goed wat de voor- en nadelen ervan zijn, aldus het onderzoek.
Momenteel doet de Europese Centrale Bank onderzoek naar een eigen digitale euro, die als tegenhanger moet gaan gelden van de bitcoin en ether. De munt zal pas op zijn vroegst in 2026 worden ingevoerd.
In Nederland zijn er bij sommige bevolkingsgroepen grote zorgen om de digitale euro. Eind vorig jaar was er voor het eerst een debat in de Tweede Kamer over de digitale euro. Toen waren er rijen tot buiten het gebouw. Uiteindelijk kon niet iedereen de zaal in.
Desondanks heeft ECB-directeur Christine Lagarde in een privé-videogesprek toegegeven dat Nederlanders "best blij" zijn met de komst van de digitale euro. Ook stelt ze dat de ECB overweegt om controlemechanismes in te stellen vanaf 300 tot 400 euro.
Volgens Lagarde zal er binnenkort worden overgegaan op het ontwerp van de digitale euro en de wetgeving eromheen. Volgens Europarlementariër Michiel Hoogeveen (JA21) is de digitale euro echter 'een oplossing op zoek naar een probleem'. Hij vindt dat er een referendum moet worden gehouden over de eventuele komst ervan.