Diverse politieke partijen en politici waren afgelopen weekend aanwezig bij de Pride Amsterdam. Zo was onder meer burgemeester Femke Halsema zelfs te zien op een boot tijdens de Canal Parade.
Ook het CDA was aanwezig bij de Pride-weekend. 30 leden van die partij, vanuit het hele land, deden samen met D66, VVD, de PvdA en GroenLinks mee aan de Canal Parade.
SGPJ-voorzitter Rudy van Heijst vindt het treurig dat het CDA de christendemocratie heeft ingewisseld voor de genderideologie.
Ophef over Pride Amsterdam
De Roze Leeuw, die bekend staat als 'rechtse' HoLeBi-organisatie, was afgelopen weekend niet welkom bij het Pride-feest in de Nederlandse hoofdstad omdat de organisatie "transfoob" zou zijn.
De organisatie wordt door bepaalde (linkse) clubs binnen de LHBTI-gemeenschap als 'rechts' of 'conservatief' bestempeld omdat de Roze Leeuw alleen opkomt voor de HoLeBi's (homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen).
Vanwege deze houding wordt de Roze Leeuw nu bestempeld als een 'transfobe' club. En omdat de organisatie als 'rechts' wordt gezien, zijn ze niet meer welkom bij de Pride in Amsterdam. Het bestuur van de Amsterdamse Pride heeft de Roze Leeuw laten weten dat zij maar beter niet mee kunnen lopen.
Naar aanleiding van deze uitsluiting heeft PVV-Kamerlid Harm Beertema besloten om Kamervragen in te dienen. Dit omdat de organisatie die over het besluit tot uitsluiting ging, het COC, een organisatie is die jaarlijks flink wat subsidie vangt. Volgens Beertema is het daarom onacceptabel dat een gesubsidieerde organisatie een belangenorganisatie buitensluit wegens een verschil in politieke visies.