Van der Plas begint met een schrijnend verhaal van een burger die in geldnood komt. Maar Van der Plas benadrukt: deze burger faalt niet, maar het kabinet faalt. Het kabinet heeft al langer geen idee meer wat er echt speelt in de samenleving en wat de noden zijn. Van der Plas hekelt daarom dat Minister Kaag dinsdag bij het presenteren van de Miljoenennota eerst begon over het leed van de Oekraïners, en daarna pas over dat van de gewone Nederlander.
Van der Plas merkt op dat het vertrouwen in het kabinet ongekend laag is. Ze wil graag weten hoe het kabinet dit wil terugwinnen. Daarna vervolgt ze: "Niks wordt opgelost. Niks kan. Niks mag. Alle crises die er zijn worden alleen maar erger en er komen steeds crises bij. Mensen voelen zich nog steeds massaal niet gezien en gehoord. Mensen voelen zich nog steeds niet serieus genomen. Mensen hebben nog steeds het gevoel dat de bovenlaag van de bevolking op ze neerkijkt. 'Onderbuikgevoelens', 'verjaardagspraat', zo worden hier door sommigen de serieuze zorgen van Nederlanders gezien."
De BBB-voorvrouw vervolgt: "Als je wel luistert naar mensen en wel met ze in gesprek gaat, dan word je een populist genoemd of 'Populientje'. Nou, ik ben liever Populientje dan een samenlevingsontkenner." Van der Plas vindt dat Prinsjesdag niet moet gaan over geld of de begroting, maar over de burger zelf. Ze wil dat de ministers met oplossingen komen, en dat de het mkb goed wordt geholpen.
Ze besluit: "Laten we alsjeblieft minder kijken naar spreadsheets en meer kijken naar wat mensen en bedrijven echt nodig hebben. Spreadsheets zijn mooi, maar spreadsheets zijn geen mensen."