Al een half jaar geleden uitte Van Meijeren deze visie tijdens een uitzending van Ongehoord Nieuws. Hij legde uit: "Het begint eigenlijk allemaal met de grote leugen dat stikstofuitstoot slecht is voor de natuur. Dat wordt eigenlijk gebruikt omdat iedereen houdt van de natuur; wij houden ook heel erg van de natuur. Wat er alleen niet bij gezegd wordt, is dat stikstofuitstoot als zodanig helemaal niet slecht is voor de natuur. Er zijn veel soorten die het prima doen bij veel stikstofuitstoot, dus het zorgt voor andersoortige natuur."
Van Meijeren vervolgde: "Als je dan vervolgens ziet dat de boeren helemaal aan banden worden gelegd op het gebied van stikstofuitstoot, maar dat er allerlei uitzonderingen gemaakt worden voor mobiliteit, industrie, woningbouw, dat het in werkelijkheid helemaal niet gaat om natuur, maar dat men uit is op de grond van de boeren. Bijna tweederde van het hele grondgebied in Nederland is van de boeren. Dat hebben we ook hard nodig om te kunnen voorzien in onze voedselvoorziening."
Presentator Ahmed Aarad merkt een bepaalde scheefheid op het in beleid: niet de grote industrie wordt aangepakt, die het meeste uitstoot, maar juist de boeren, die relatief weinig uitstoten. Van Meijeren vult hierop aan: "Het bewijst dus dat als het daadwerkelijk zou gaan om de natuurbescherming en de stikstofuitstoot, dan zou men totaal andere beleidskeuzes maken."
Uiteindelijk besloot Van Meijeren: "Dan kan men alleen tot de conclusie komen: kennelijk is er een reden om van die boeren af te komen. En die grond die vrijkomt wordt vervolgens gebruikt voor woningbouw. Er komen duizenden windturbines, zonnepaneelvelden neergelegd. Dus het is heel erg zorgwekkend en het past in de grotere agenda dat men niet zit te wachten op een Nederland met veel landbouwgrond en veel boeren, maar dat men denkt: 'Die voedselproductie kunnen we makkelijk uitbesteden, en wij gaan van Nederland één grote stad maken.'"