De wolf zorgt voor steeds meer kopzorgen in Nederland én in buurland Duitsland. Steeds meer mensen maken zich zorgen om de zwervende roedels wolven. In de Duitse steden Bischhausen en Waldkappel nemen twee kinderdagverblijven extra voorzorgsmaatregelen.
Omdat wolven zo vaak worden gespot in de bossen rondom die gemeentes heeft men besloten om activiteiten in het bos stop te zetten, meldt Werra-Rundschau. Wandelingen en excursies zullen niet langer meer worden ondernomen.
In het voorjaar werd Waldkappel officieel uitgeroepen tot wolvengebied. Dit betekent dat er dagelijks wolven zijn gespot op de verborgen camera's in het bos. In februari was de stad al om dezelfde reden gestopt gestopt de boshut bij Bischhausen te bezoeken. De wolf is daar al veelvuldig gespot, soms met een aanval tot gevol
Dit brengt ook de nodige gevaren en zorgen met zich mee. Onlangs organiseerde Waldkappe een crisisberaad met de magistraat, burgemeester, ouderraden, de directie van de twee kinderdagverblijven, een dierenarts en een wolvenexpert, Michael Weiler. Toen legde Weiler uit dat dat kinderwandelingen aan het bos beter per direct opgeschort kunnen worden vanwege een reëel gevaar. Nu is besloten om de kinderexcursies inderdaad voorlopig te schrappen.
"Als het risico van de wolven niet weg te praten is, blijven we deze activiteiten opschorten", vertelt burgemeester Frank Koch. Volgens hem moeten er nu alternatieven worden gezocht voor de kleuters, zodat ze nog wel de nabijheid van de natuur kunnen ervaren.
Onlangs ontstond er in Nederland ophef, omdat een boer werd aangevallen door een wolf. Ook blijkt uit Europese wetgeving dat de komst van een wolf technisch gezien ertoe kan leiden dat boerengrond wordt omgetoverd tot Natura200-gebied, aldus jurist Arie Trouwborst.
NieuwRechts sprak recent ook al over de kwestie wolf. Dit naar aanleiding van een Nederlandse schapenboer die was aangevallen door een wolf.