Trudeau bezorgd om opmars 'autoritaire bewegingen': 'Sloot hij niet de rekeningen van kritische mensen?'
Tijdens een persconferentie heeft de Canadese premier Justin Trudeau zijn zorgen geuit om het Westen. Volgens hem zijn autoritaire populisten bezig met een flinke opmars. Een criticus van Trudeau vindt het opmerkelijk dat Trudeau het woord autoritair in zijn mond neemt. 'Hij sloot zelf de rekeningen van mensen die zich verzette tegen een autoritaire overheid'.
"In elke democratie over de hele wereld zien we een opkomende beweging van autoritair populisme of scepsis over de democratie zelf", zei Trudeau tijdens een recente persconferentie. Maar de opmerking van Trudeau valt verkeerd bij veel mensen.
NOW - Trudeau: "In every democracy around the world, we are seeing a rising movements of either authoritarian populism or skepticism about democracy itself."pic.twitter.com/XfsfGdJfRg
— Disclose.tv (@disclosetv) February 26, 2024
'De man die bankrekeningen van mensen bevroor omdat ze protesteerden tegen een tirannieke regering, beschuldigt nu mensen ervan autoritair te zijn...', aldus een criticaster die verwijst naar Trudeau's beleid tijdens de coronacrisis. Op een gegeven moment, tijdens massale demonstraties in het land, liet de premier bankrekeningen sluiten van demonstranten.
Meer dan 185.000 Canadezen tekenen petitie om Trudeau af te zetten
Veel Canadezen zijn klaar met de linkse premier Justin Trudeau. In diverse peilingen doet de premier het met zijn partij dan ook slecht. Een recente petitie roept zelfs op tot een Trudeau-exit. De petitie is al bijna 200.000 keer ondertekend.
De petitie was in het leven geroepen door de conservatieve politica en parlementslid Michelle Ferreri. De petitie roept het Lagerhuis op om te stemmen over een motie van wantrouwen die, indien gewonnen, binnen 45 dagen zou leiden tot federale verkiezingen.
'Het beleid van deze regering is niet in lijn met de crisis waar Canada mee te maken heeft: huizenprijzen, schending van burgerlijke vrijheden, hoogste inflatie in de geschiedenis, onevenwichtig immigratiebeleid, belastingen tot het punt van armoede, verzwakking van onze economie door het importeren van natuurlijke hulpbronnen die Canada al heeft en onderbenut; en gebaseerd op de afgelopen acht jaar van deze premier, hebben Canadezen geen vertrouwen in deze premier, na vijf ethische onderzoeken en de reputatie van Canada die op wereldschaal is aangetast onder zijn leiderschap. Voor zover Canada wordt uitgesloten van deelname aan verklaringen over belangrijke geopolitieke gebeurtenissen', schrijft Ferreri in de petitie.