Trump haalt hard uit naar Google en Facebook: 'Censuur op moordaanslag'
Voormalig president Donald Trump heeft fel uitgehaald naar Facebook en Google. Hij beschuldigt de techgiganten ervan informatie te censureren over de recente poging tot moord op zijn leven. De kritiek van Trump komt nadat social media-gebruikers opmerkten dat Google zoekopdrachten over de aanslag niet automatisch aanvulde en dat Facebook foto's van Trump, waarop hij het podium verlaat nadat hij in zijn oor was geschoten, had gecensureerd.
Trump suggereert dat de acties van de techbedrijven bedoeld waren om de komende verkiezingen te beïnvloeden. 'Facebook heeft zojuist toegegeven dat het ten onrechte de foto van de poging tot moord op Trump heeft gecensureerd en is betrapt. Hetzelfde geldt voor Google. Ze maakten het vrijwel onmogelijk om foto's of informatie over deze gruwelijke daad te vinden', schreef Trump op zijn platform Truth Social.
Hij voegt eraan toe: 'Beide bedrijven krijgen een grote terugslag over de censuurclaims. Hier gaan we weer, een nieuwe poging om de verkiezing te manipuleren! Ga achter Meta en Google aan. Laat ze weten dat we ze doorhebben, het zal deze keer veel harder zijn. MAGA2024!'
De kritiek werd versterkt door opmerkingen van conservatieve influencer Charlie Kirk, die opmerkte dat een Facebook-bericht met de beroemde foto van Trump met bloed op zijn gezicht en de Amerikaanse vlag boven hem, een "veranderde label" waarschuwing had gekregen.
Facebook erkende dat het een fout had gemaakt. Dani Lever, communicatiedirecteur bij Facebook, verklaarde: "Ja, dit was een vergissing. Deze factcheck was aanvankelijk toegepast op een gemanipuleerde foto waarop de geheimagenten glimlachten, en in sommige gevallen heeft ons systeem die factcheck onterecht toegepast op de echte foto. Dit is inmiddels gecorrigeerd en we bieden onze excuses aan voor de fout."
This was an error. This fact check was initially applied to a doctored photo showing the secret service agents smiling, and in some cases our systems incorrectly applied that fact check to the real photo. This has been fixed and we apologize for the mistake. https://t.co/y613GuuJpV
— Dani Lever (@Dani_Lever) July 29, 2024