Inwoners Ter Apel bewapenen zich om geweld van asielzoekers te bestrijden
"De grens is bereikt. Stelende gelukszoekers lopen vrij rond terwijl wij uit angst voor inbraken gevangen zitten in onze huizen," vertelt de burgerwacht van Ter Apel in gesprek met de Telegraaf. In Ter Apel loopt de situatie zo uit de hand dat burgers zich zijn gaan groeperen in een burgerwacht om het asielgeweld tegen te gaan. En daar blijft het niet bij, de burgers bewapenen zich om zo het geweld van asielzoekers met geweld te beantwoorden. Eerder sprak NieuwRechts ook al uitgebreid met de Ter Apelse burgerwacht.
De gemeente Westerwolde staat de laatste jaren voornamelijk om één ding bekend: het asielzoekerscentrum Ter Apel. Haast wekelijkse duiken er nieuwsberichten op over de problematiek rondom dit azc. Ondanks het feit dat de problemen al jaren bekend zijn, lijkt de politiek er maar geen grip op te krijgen. Het vertrouwen in de politiek, en met name in Den Haag, is tot een absoluut dieptepunt gezakt in Ter Apel. Inwoners zijn daarom een burgerwacht gestart om de leefbaarheid en veiligheid zélf maar te verbeteren.
Het dagelijks leven van veel mensen uit Ter Apel staat zo op hun kop dat mensen niet eens meer op vakantie durven te gaan, bang omdat hun huis zou worden geplunderd door asielzoekers. "Vrouwen durven niet eens meer alleen naar buiten. Wij gaan niet meer op vakantie uit angst voor wat er thuis gebeurt," aldus bezorgde burgers tegen de Telegraaf.
Harry Siemers, een van de leidende krachten achter de burgerwacht, vertelt aan de Telegraaf dat de burgerwacht soms 'stevig ingrijpt' tegen agressieve en geweldplegende asielzoekers. "Geweld beantwoorden we met geweld."
De burgemeester van Westerwolde, waar Ter Apel ligt, kijkt de situatie met argusogen aan. De D66'er is niet al te blij met de burgermacht. "Zoiets ontstaat uit onmacht, als burgers niet meer op hun overheid vertrouwen."