Om te weten hoe kippen zich voelen, heeft Hofstra zelf onderzoek gedaan door in een kippenpak tussen de kippen te zitten. Ook sprak ze met wetenschappers. Dit bracht haar tot een optimistische conclusie. "In veel cognitieve dingen zijn ze ongeveer hetzelfde als een peuter. Vanuit daar is uit principe logischer om te zeggen dat ze [een voorstelling, red.] wel kunnen waarderen", vertelt ze bij AT5.
Hofstra kwam met het idee van de voorstelling toen ze ging nadenken over mens en natuur. Volgens haar zijn er veel problemen in de wereld, en dat is niet zonder reden. "Misschien komt dat wel doordat wij de mens centraal stellen, in plaats van het hele ecosysteem", zegt ze bij AT5.
Nu heeft ze een eigen voorstelling, KIP, hierover gemaakt. Dit is in het kader van het Fringe Festival. In totaal treedt Anne zeven keer op voor haar vijf kippen, in het gebouw Mediametic. Ook mensen zullen aanwezig zijn. De belangstelling blijkt groot: alle zeven uitvoeringen zijn namelijk uitverkocht. Los van deze inkomsten is het vooralsnog onduidelijk of Annes project ook belastinggeld ontvangt.