Gemeente Ermelo laat omgekeerde vlaggen aan lantaarnpalen hangen, heeft begrip voor situatie boeren
De gemeente Ermelo heeft bekend gemaakt de omgekeerde Nederlandse vlaggen in de gemeente niet te gaan weghalen. De vlaggen mogen blijven hangen, mits ze geen gevaar voor de (verkeers)veiligheid opleveren. De gemeente geeft aan begrip te hebben voor de situatie van de boeren.
Boerenactievoerders hebben tientallen omgekeerde vlaggen opgehangen aan lantaarnpalen in Ermelo. De gemeente heeft met begrip gereageerd op de actie en snapt dat de actievoerders op deze manier willen laten zien hoe ongelukkig ze zijn met het landelijke beleid.
"We roepen een ieder op om rekening te houden met elkaars verdriet en heftige emoties in deze situatie, en wederzijds begrip te tonen", aldus de persvoorlichter van de gemeente.
Ook binnen de gemeente Hoogeveen hingen op verscheidene plekken honderden omgekeerde Nederlandse vlaggen. In eerste instantie liet de gemeente deze vlaggen weghalen, maar dit veroorzaakte te veel ophef. Daarom had de gemeente besloten om de protestactie te laten voor wat het is.
Officieel is het bevestigen van spandoeken en vlaggen aan gemeentelijke eigendommen verboden en daarom heeft de gemeente Hoogeveen in eerste instantie de vlaggen laten weghalen.
De gemeente had de actievoerders geordonneerd om de vlaggen zelf weg te halen, echter gebeurde dit niet. Toen gemeentemedewerkers dit zelf gingen doen ontstond er een opstootje vlak bij het gemeentehuis.
Na het incident besloot de gemeente maar om de vlaggen te laten. "We zien dat er veel discussie over is ontstaan en vooral in negatieve zin, daarom laten we de vlaggen voorlopig hangen", aldus een gemeentewoordvoerder.