Tijdens de coronacrisis vergaarde Blommestijn landelijke aandacht. Dit begon bij het NPO-uitzending De Stelling in juli 2020, een debat over racisme. Al snel begon Blommestijn zich ook uit te spreken tegen de coronamaatregelen. Zo mocht ze regelmatig aanschuiven bij het programma Jinek om het standpunt van ongevaccineerden te belichten.
Vanaf maart 2022 was Blommestijn een terugkerende gast bij het tv-programma Ongehoord Nieuws van de omroep Ongehoord Nederland. Later dat jaar, vanaf september, ging zij dit programma ook presenteren.
Gegevens regelmatig opgevraagd
Nu blijkt dat Blommestijns bezigheden niet onopgemerkt zijn gebleven bij de overheidsinstanties, schrijft ze in haar zomercolumn voor Ongehoord Nederland. Sterker nog: haar persoonlijke gegevens in het bevolkingsregister (BRP) worden regelmatig opgevraagd. Dit ontdekt Blommestijn op eigen navraag bij de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RVIG).
Tot maart 2022 ging het nog om sporadische aanvragen, merkt Blommestijn op. Maar sindsdien is het aantal aanvragen explosief toegenomen naar gemiddeld eenmaal per drie dagen. Omgerekend zou dit neerkomen op grofweg zo'n 180 aanvragen in amper anderhalf jaar tijd.
Blommestijns gegevens zijn opgevraagd door het Ministerie van Binnenlandse Zaken, en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Maar veruit de meeste aanvragen zijn afkomstig van de politie en Marechaussee. Gegevens over haar ouders, kinderen (die ze niet heeft), partner en adres worden hierbij opgevraagd.
Oorzaak: activistisch werk?
Vooralsnog is het onduidelijk waarom Blommestijns gegevens zo vaak worden opgevraagd. Sinds maart 2022 heeft ze slechts één parkeerboete te ontvangen, schrijft ze. Volgens haar kan dit dus niet de reden zijn.
Zelf vermoedt Blommestijn dat het te maken heeft met haar activistische werkzaamheden. Zo wijst ze erop dat de politie en Marechaussee maar liefst 21 keer haar gegevens hebben opgevraagd na de Ongehoord Nieuws-uitzending van 15 september 2022. Deze uitzending kreeg destijds landelijke media-aandacht vanwege een racisme-item waarin Blommestijn het woord 'neger' gebruikte.
'Als je kritiek hebt op de overheid of een onwelgevallig standpunt inneemt, zijn politie en marechaussee kennelijk ineens zeer in jou en in je familie geïnteresseerd', concludeert Blommestijn.