CDA Gelderland wil zich vooral inzetten voor een (lokale) samenleving waarin samen leven weer centraal komt te staan. Onder het mantra 'minder ik, meer wij' hoopt de partij de sociale cohesie in de provincie te verhogen.
PVV Gelderland maakt zich vooral hard voor tegengaan van de islamisering: 'Kost bakken vol geld, ten koste van onze eigen welvaart en welzijn. Zodat we huizen kunnen bouwen voor de Nederlanders en niet voor de rest van de wereld. Energie en de dagelijkse boodschappen moeten weer betaalbaar worden voor iedereen oftewel lastenverlichting', aldus de PVV.
BBB Gelderland spreekt zich vooral uit voor een meer betaalbare samenleving. De partij is van mening dat het leven veel te duur is geworden voor Jan Modaal. Daarnaast is de partij voor verduurzaming, maar tegen grote windparken. BBB is daarom voor bijvoorbeelden het bekleden van daken met zonnepanelen.
JA21 Gelderland spreekt zich hard uit tegen de landelijke plannen die iedere provincie raken. Zo stelt JA21 het volgende: 'Geen dwangwet, maar een asielstop. Geen windturbines, maar kernenergie. Geen hoge belastingen, maar een kleine overheid. Geen stikstofwurggreep, maar ruimte voor boeren en bouwen.'
FVD Gelderland wil de democratie weer dichter bij de burger brengen. Zo is de partij voornemens om burgers actief te betrekken bij projecten en besluitvorming. Daarnaast wil FVD een provinciaal initiërend en bindend referendum invoeren.
BVNL Gelderland pleit ook voor een meer betaalbare lokale samenleving. Echter is de partij faliekant tegen windparken, windturbines én zonneweides. Daarnaast is BVNL van mening dat het stikstofdossier van tafel moet.
Wilt u alles rustig met elkaar kunnen vergelijken?
Wilt u graag weten wat er in uw provincie te kiezen valt? Klik dan op een van de onderstaande links!
Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland.